Folyamatban a Trump-féle államcsíny

2017. február 01. 11:20

A Trump-elnökség kontúrjai egy olyan etnonacionalista kormány nyugtalanító képét mutatják, amely a fehér ember uralmának helyreállításán munkálkodik.

2017. február 01. 11:20
Hans Rauscher
Der Standard

„Az az ember, akit Donald Trump az Egyesült Államok új EU-s nagykövetének szeretne épp megtenni, a Szovjetunióhoz hasonlítja az uniót, és úgy látja, helyre kéne azt is pofozni. Ted Malloch, aki amúgy korábban az ENSZ bürokratája volt, következőket mondta a BBC-nek a kérdésre, miszerint miért akar EU-nagykövet lenni: »Karrierem során már volt olyan diplomáciai tisztségem, ahol segítettem a Szovjetunió megbuktatásában, és talán most van egy másik unió, amit egy kicsit meg kellene szelidíteni.«

Mindennek az a háttere, hogy Donald Trump személyesen is beszélt arról, hogy kívánatos lenne az EU feloszlatása. Ilyenkor szoktak fellépni azok, akik azt gondolják, nem lesz ez annyira rossz, és hogy Trumpot inkább a »tettei alapján kellene megítélni«. Utóbbi idézet Sebastian Kurz külügyminisztertől származik, akinek azóta volt alkalma arra, hogy megítélje ezeket Trump első tíz hivatali napja alatt.

A Trump-elnökség kontúrjait már látjuk. Nem egy konzervatív, hanem egy etnonacionalista kormány nyugtalanító képét mutatják, amely az (idősödő) fehér ember dominanciájának helyreállításán munkálkodik. Ebben az adminisztrációban azok az illetők, akik konyítanak is a dolgokhoz, szélre vannak szorítva, még akkor is, ha amúgy az ultrakonzervatív szárnyhoz tartoznak, míg a maradi, apokaliptikus víziókat megfogalmazók egyre nagyobb befolyást szereznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2017. február 02. 09:11
Amikor megláttam a fickót, hírtelen azt hittem, a Népszava valamelyik firkásza. >:-D Aztán a liberós Der Standard firkásza, ezek a liberálisok mindenhol egyformák, ugyanazt mondják és ugyanúgy néznek ki. >:-DDDD
vigyor
2017. február 02. 07:53
Ótejóég...ennél még az is jobb volt, hogy a veje az antikrisztus maga.
Dénia
2017. február 02. 07:46
Akkor most etnonacionalista (ami az USA tekintetében teljesen értelmezhetetlen), vagy a fehér ember uralmát akarja helyreállítani?
ZolieM
2017. február 01. 17:22
A gonosz Trump még a végén bekukucskál az áporodott osztrák pincékbe is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!