Párizson és Berlinen Európa szeme

2017. január 04. 21:31

Orbán Viktor magyar kormányfő, Putyin Castrója a liberális demokráciákhoz tartozó országok tömbjében az illiberális államot magasztalja.

2017. január 04. 21:31
Marián Leško
Új Szó

„Sokan reménykednek, hogy az új amerikai elnök Vlagyimir Putyinnal egy új világrendet hoz létre. És nemcsak a nagyhatalmi vagy regionális hatalmi pozíciókra törő országok bíznak ilyesmiben, hanem abszurd módon néhány apró állam vezetője is, holott ezek az országok veszítenének a legtöbbet, ha Helsinkitől visszatérnénk Jaltához. Mind közül a legaktívabb Orbán Viktor magyar kormányfő, Putyin Castrója, aki a liberális demokráciákhoz tartozó országok tömbjében az illiberális államot magasztalja. Azok a tömegek, amelyek továbbra is a helsinki civilizált világhoz akarnak tartozni, és nem vonzza őket, hogy egy csatlósállamban éljenek, ahol »oroszul« kormányoznak, a francia és a német választások kedvező kimenetelében bízhatnak.

Franciaország nélkül Angela Merkel nem lesz képes megakadályozni az unió leépítését, szétesését. Bernd Ulrich publicista azt írta, »minden megalapozott kritika mellett ma ez a legjobban működő demokratikus hatalom. Az Egyesült Államok talán már nem az, mások pedig nem is törekednek erre«. A nyugati társadalom jövője és a demokratikus értékek sora Párizsban és Berlinben fog eldőlni, de nem elhanyagolható az sem, mi történik másutt. Például Varsóban, Budapesten vagy Pozsonyban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvidrigajlov
2017. január 05. 22:22
Apró állam: ha összehangoltan fingunk egyet a Mária Valéria hídon, Szlovákia megszűnik létezni.
formaegy
2017. január 05. 10:42
"Párizson és Berlinen Európa szeme" Igen! Pontosan! Hány ártatlan ember halálát fogják még okozni mocskos politikájuk miatt!!! Folytatják-e Európa lakosságának kiirtását! "...hanem abszurd módon néhány apró állam vezetője is...Mind közül a legaktívabb Orbán Viktor magyar kormányfő..." Egy törpeállam magyar ballibseggnyalója beszél "apró államról", aki valójában ennek az "apró állam" testéből szakadt ki, és veszi a szájára Magyarországot! Mi van Lesko?! A liberalis szaros segged félted? RépásClintonné bukásával kiesett a csecs a szádból? Na az ilyen szarháziak miatt kell elküldeni a jelen Eu vezetést a francba! Lesko! Nézd meg mivé tettétek Európát! Gazdaságilag, politikailag a béka feneke alatt! A nyugodt, békés Európát gerincre vágtátok, ketrecek, rendőrök, katonajárművek védelmében tud Európa lakossága az utcára menni, ártatlanoknak kell meghalni mocskos politikátok miatt! Szerencsétlen barom!
Graf
2017. január 05. 08:10
Marian Leśko Kim ty jestes debilu, " Új szó ? Może "Chuj szó" ! Zajmuj się z twoim Fico on jest prawdziwy demokrata. Hehehehe. Zamknij mordę idioto !
Jason Bourne
2017. január 05. 08:00
"Bernd Ulrich publicista azt írta, »minden megalapozott kritika mellett ma ez a legjobban működő demokratikus hatalom." A libsik így nyugtatgatják egymást. Fel kellene már ébredni. Az alapvető önvédelmi mechanizmusa sem működik ennek a nagyszerű demokratikus hatalomnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!