Trump szerint a világ

2016. november 09. 16:09

A jó hír, hogy a demokrácia él és virul Amerikában. Nyolc év demokrata kormányzása után a republikánusok megtartották a Szenátust, visszahódították a Kongresszust és Trump elnök lett.

2016. november 09. 16:09
Jarábik Balázs
Parameter.sk

„A másik oldal démonizálása (fasiszták, nácik, stb) illetve Trump megválasztásának következményeit felettébb túlzó ecsetelése lehettek azok a végső tényezők, amik átbillentették a mérleg nyelvét Trump, mint az establishment »áldozata« felé. Tette mindezt az establishment, természetesen, a demokráciát óvva a barbároktól.

Nos, a jó hír, hogy a demokrácia él és virul Amerikában. Nyolc év demokrata kormányzása után a republikánusok megtartották a Szenátust, visszahódították a Kongresszust és Trump elnök lett. A rossz hír, hogy az amerikai választók nagyobb része – érzésünk szerint nem lévén más választásuk – az establishment és a status quo ellen szavazott. Ebben benne van a globalizáció (további szélesítésnek) ellenzése, illetve a Pax Americana, vagyis az USA által garantált hidegháború utáni globális biztonsági rendszer. Ennek Közép-Európa az egyik legnagyobb haszonélvezője volt és ezért is sokkoló ez az eredmény, illetve annak lehetséges következménye az »Amerika First« izolacionista külpolitika, a számunkra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
napvilág
2016. november 10. 09:54
Te kapásból blöffölsz mindenütt ezen a fórumon és szemmelláthatóan élvezed.. A mandiner szerki külsőse vagy, ne tagadd :D Elismerem, néha már szórakoztató troll vagy. Most még táplállak egy kicsit: Persze, hogy részese voltak az egyezménynek az érintett felek. És Németország kifejezetten erre is hivatkozott, amikor megállapította a hadiállapot beálltát az USA-val. Egyedül a szovjettel szemben nem ismerte el a nemzetközi kötelezettségeket, azzal az ürüggyel, hogy a Szu nem ratifikálta a genfi egyezményt. Búcsúzóul ezt tedd a még kalapod mellé: "After World War II, the judges of the military tribunal of the Trial of German Major War Criminals at Nuremberg Trials found that by 1939, the rules laid down in the 1907 Hague Convention were recognised by all civilised nations and were regarded as declaratory of the laws and customs of war. Under this post-war decision, a country did not have to have ratified the 1907 Hague Convention in order to be bound by them." Amikor a német védőügyvédek hivatkoztak erre a támadó háború stb. vádpontja kapcsán, az volt a válasz, hogy ennek a bíróságnak a német cselekedetek megítélése a célja, nem a szövetségeseké.
mustarharmas
2016. november 10. 07:19
Jó elemzés. Rossz következtetések...
zolizolizoltan
2016. november 09. 17:58
Győzött a demokrácia a liberális manipulálás felett. Nem hittem volna, hogy az amerikai nép ennyire nem engedte magát manipulálni, pedig ami gazemberséget csak el lehet követni, azt mind megtette az amerikai és az európai liberális média Clinton győzelme érdekében.
Anonymtalan
2016. november 09. 17:53
"Ebben benne van a globalizáció (további szélesítésnek) ellenzése, illetve a Pax Americana, vagyis az USA által garantált hidegháború utáni globális biztonsági rendszer." Ad.1. Pax = béke, nem pedig biztonsági rendszer. Arabtavasz, ISIS, Iraq, Afganisztán, Szíria. "Ennek Közép-Európa az egyik legnagyobb haszonélvezője volt" Dél-Szláv háborúk, Ukrajna, II. hidegháború Oroszországgal. "és ezért is sokkoló ez az eredmény, illetve annak lehetséges következménye az »Amerika First« izolacionista külpolitika, a számunkra." Nem tisztelt szerző! Ez lehet az igazi Pax Americana, ha komolyan gondolta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!