Mit jelez igazából Donald Trump győzelme?

2016. november 11. 07:32

Ez az elit az állandó narcisztikus önmeghatározás és a folyamatos elhatárolódás közepette nem értette meg, hogy a Rossz visszaszorítása nem lehetséges a Rossz betiltásával és ignorálásával.

2016. november 11. 07:32
Fall Sándor
Főtér

„Ez az elit az állandó narcisztikus önmeghatározás és a folyamatos elhatárolódás közepette nem értette meg, hogy a Rossz visszaszorítása nem lehetséges a Rossz betiltásával és ignorálásával. Senki nem állítja, hogy az ostobaság, az igénytelenség, a rasszizmus, a szexizmus, a homofóbia, s kisebbségellenesség és minden egyéb jelző, amellyel Trumpot és támogatóit illették, az jó. De talán mindezektől nem szörnyülködve elhatárolódni kellene, hanem megérteni az okait, majd empátiával és türelemmel megpróbálni változtatni a helyzeten (már ha változtatni akarunk). Mivel az enervált kinyilatkoztatások, moralizáló számonkérések, türelmetlen elhatárolódások (és nem kell ehhez Amerikába mennünk, tájainkon is van belőlük bőven) nem célravezetőek, ez egyre világosabb.

Úgy tűnik, a kizárólagos racionalizmust hirdető, ezért szelektív toleranciát tanúsító felvilágosult haladás dogmatizmushoz és végeredményben fundamentalista szektarianizmussá válik, ha kimaxolják. És ez talán veszélyesebb, mint Donald Trump győzelme.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2016. november 11. 08:12
Egyszerűen a normális embereket nem képviselte senki.
catalina9
2016. november 11. 07:35
farizeus duma..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!