Trump, Hofer: nem vagyok legitimek

2016. október 21. 15:58

Az olyan emberek, mint Trump, Strache/Hofer és mások meg vannak arról győződve, hogy egyedül ők az „igazi” nép valós képviselői, sőt, megtestesítői. A szemükben ezért mindenki más illegitim.

2016. október 21. 15:58
Hans Rauscher
Der Standard

„He did it again. Az utolsó tévévitában se volt hajlandó Donald Trump bejelenteni, hogy akkor is elfogadja az amerikai elnökválasztás végeredményét, ha elveszíti. Eddig arra volt csak képes, hogy könnyes szemű követői előtt kilátásba helyezze a választás megóvását. Csakhogy ez több, mint egy óvással való fenyegetés. Ez a demokratikus alkotmány semmibevétele. Hillary Clinton nem is jelöltethette volna magát, kelt ki magából Trump, majd minden bizonyíték nélkül elsütötte, hogy »milliók« nem is lennének jogosultak választani. Ezalatt a kisebbségeket érti, amelyek választási magatartását a szavazókörök átrajzolásával, a gerrymandering eszközeivel szokták semlegesíteni.

Mire vagy kire emlékeztet mindez? Talán Norbert Hofer rejtélyes kijelentésére, miszerint győztes ellenfele, Alexander van der Bellen nem megszavazva, csak megszámolva lett? Vagy éppen Strache permanens választási manipulációról szóló tirádáira. Mi a különbség? Leszámítva, hogy Hofer aggasztó nézeteit sokkal jobban el tudja rejteni barátságos mosolya mögött, mint az ámokfutó Trump?

Az olyan emberek, mint Trump, Strache/Hofer és mások meg vannak arról győződve, hogy egyedül ők az »igazi« nép valós képviselői, sőt, megtestesítői. A szemükben ezért mindenki más illegitim. Ebből következik, hogy nem tartják legitimnek azokat a választási eredményeket, amelyek nekik nem tetszenek. Ez ennyire elrettentően egyszerű.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. október 23. 07:42
Kékcédulások: "...Minden egyes választáson csaltak a szocialisták Pest megye 6. választókerületében – nyilatkozta csütörtökön a Hír TV Célpont című műsorában Bácsics Gyula, a helyi választási bizottság MSZP-s alelnöke. Bácsics kifejtette: az úgynevezett „láncszavazásra” 2002-t megelőzően is volt példa, de igazán az előző országgyűlési választásokon terjedt el, amikor is Ron Werber, a szocialisták izraeli kapmánytanácsadója magyarázta el, hogyan lehet ezt úgy kivitelezni, hogy ne legyen feltűnő.."
Dénia
2016. október 23. 03:51
Nem, hanem Ausztriában a választási csalás után a következő választást szabotálta a "legitim hatalom" a vacak borítékokkal, és a következő kitűzött választásra pedig azt mondták, hogy most akkor mondja meg előre a Hoffer, hogy mindenképpen el fogja fogadni, és semmi kifogást nem fog támasztani az eredménnyel szemben. Mégis hogy lehet ilyet követelni egy elcsalt választás után, drága legitim kizárólagos demokraták? Miért kéne elfogadnia, ha megint el lesz csalva, vagy el lesz szabotálva? A ballibek egyszerűen azt követelik mindkét esetben, hogy választási csalás esetén is legyen köteles elfogadni mindkét nemkívánt jelölt az eredményt. Ezt követelitek, mert a ti fajtátok csak addig demokrata, amíg a ti fajtátok nyer. Ez ennyire egyszerű.
catalina9
2016. október 22. 15:54
Ebből következik, hogy nem tartják legitimnek azokat a választási eredményeket, amelyek nekik nem tetszenek. Ez ennyire elrettentően egyszerű.” főleg, ha csalnak, mint Van Bellen esetében.
tango47
2016. október 22. 11:38
Micsoda disznóság,ha szóvá teszi valaki, higy csalt az ellenfele? Jó marhaként ehhez bólogatni kell szerinte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!