Őrületipar

2016. szeptember 16. 18:00

Az őrületipart sikerült úgy felpörgetni idehaza, hogy a közbeszéd meghatározó témája már az ismeretlen migráns esete Magyarországgal.

2016. szeptember 16. 18:00
A szerk.
Népszabadság

Felfoghatatlan, hogy a Fidesz mennyire kreatív módszerekkel dolgozik a rettegés fokozásán. Most éppen Somogy megyei falvakban beszélnek arról, összeírják az üres ingatlanokat, hogy ha az Európai Unió végül migránsokat telepít Magyarországra, elhelyezhessék őket. A kistelepüléseken pedig valóban sokan tartanak attól, hogy ­Juncker bizottsági elnök és tettestársai afgánokat, szíreket, eritreaiakat küldenek Dél-Magyarországra.

A híresztelést érdemes lenne kiegészíteni azzal, hogy az EU kerítéssel körbe is veszi majd a kiválasztott falvakat, mert máshogy képtelenség elérni, hogy a migránsok ne menekülhessenek el a kijelölt területről.

Visszataszító, ahogy a Fidesz halad az útján, ahogy tágítja az aljasság fogalmi kereteit. Pél­dául a minap Lázár János is megerősítette, a segélyek is veszélybe kerülhetnek a migránsok miatt. Nem nagyon tudunk elképzelni annál förtelmesebbet, mint hogy az elesettek, a szegények egzisztenciális szorongását, tehetetlenségét használják ki. Társadalmi csoportokat fordítanak egymással szembe csak azért, hogy többen vándoroljanak el asszisztálni Orbán Viktor politikai játékához.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 23. 08:21
Csak azt mondják ami Németországban már megtörtént. Hogy ez őrület? Az!
balbako_
2017. március 23. 08:20
Tessék megkérdezni a délmagyarországi falvak lakosait akiken átcsörtetett csürhe, hogy véltek-e, túlzók-e azok az állítások amiket a plakátokon megfogalmaztak. Leesik majd az álla az összes népszabásznak.
atila68
2016. szeptember 26. 18:36
Tényleg Aszerk. Már összírnak? Nem tudtam, kösz az infót, de engem ne ijesztegess, elegem van ahogy rettegtek.
kálmi
2016. szeptember 26. 17:26
A balosokra rossz idők járnak. Nem elég, hogy elment a józan eszük, de nem látnak nem is hallanak, csak mormolják maguk elé: nincs bevándorlás, nincsenek migránsok, nincs kvóta, semmi gond, vaklárma amit a fidesz mond. Pont úgy, mint 2008-ban a válság kezdetekor, már mindenki tudta a világon, hogy baj van, már szóltak a hírek a válságról, ők még mindig ott tartottak, hogy minden rendben, fújták a harsonákat. Se valóság, se tempóérzékük nincs és mégis vissza akarnak jutni a hatalomba.Ha van Isten ettől ( is) megóvja Mo-ot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!