Elő-Választás

2016. szeptember 05. 08:10

A mecklenburgi kereszténydemokraták úgy hitték, ezzel versenyezhetnek a félelmekre játszó Alternatíva Németországnak (AfD) elnevezésű protestpárttal.

2016. szeptember 05. 08:10
A szerk.
Népszabadság

„Mennyi idegenellenesség megengedett annak érdekében, hogy ne csak politikai ellenfelünk profitáljon a társadalomban a terror és a menekülthullám hatására felerősödött félelmekből? Lehet-e pár hajmeresztő ötlettel beszállni a licitálásba?

Angela Merkel pártja Mecklenburg–Elő-Pomerániában beszállt a versenybe. A tartományi választások előtt listavezetőjük saját kancellárjától eltávolodva felvetette a teljes burkatilalmat, és igyekezett a legszigorúbb bevándorlásellenes szabályozáshoz új paragrafusokat toldani. Mindezt egy olyan volt NDK-s területen tette, ahol az elnéptelenedés okozza a legnagyobb gondot, viszont menekültekkel alig lehet találkozni. Menekül, aki idevetődik, mint minden értelmes szír család Bicskéről. A mecklenburgi kereszténydemokraták úgy hitték, ezzel versenyezhetnek a félelmekre játszó Alternatíva Németországnak (AfD) elnevezésű protestpárttal.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. szeptember 05. 20:18
Aszerk mossa mint mosómedve a kockacukrot.
GyulaTamas
2016. szeptember 05. 14:02
Én meg jól fölbosszantottam magam ezen a hülyeségen is, pedig örülnöm kellene annak, hogy még mindig nem jött meg az eszük. Így biztonságban van tőlük az ország 2022-ig.
Mich
2016. szeptember 05. 11:51
A kereszténydemokraták 4 %-ot vesztettek, a szociáldemokraták 6-ot... Ami nyert: a nyílt, őszinte beszéd - de erről ti a Hazugsággyárban nem tudjátok azt sem, hogy eszik-e vagy isszák...
afganm
2016. szeptember 05. 11:45
:) tehát a bevándorlás miatti bukkást is be lehet mutatni, ugy mintha a bevándorlás támogatásának hiánya miatt lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!