A menekültek csapata

2016. augusztus 19. 20:22

Megtiszteltetés volt találkoznom ennek a csapatnak a tagjaival. Csodálom azt az erőt, amellyel túlélték lakóhelyük elvesztését, veszteségeik fájdalmát és minden borzalmat, amelyben részük volt.

2016. augusztus 19. 20:22
Ban Ki Mun
Népszabadság

„A 2016-os nyári olimpiai játékokon számos rekord dőlt meg, de az idei játékok történelmet írtak még azelőtt, hogy az első verseny elkezdődött volna. Az olimpiák történetében először lehetőséget adtak az egyik ország támogatását sem élvező atlétáknak, hogy legyen helyük a startvonalnál, legyen egy hely, amelyet otthonuknak hívhatnak.

Elismerésem Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, amiért példás együttérzéssel létrehozta a menekültek első olimpiai csapatát. Megtiszteltetés volt találkoznom ennek a csapatnak a tagjaival. Csodálom azt az erőt, amellyel túlélték lakóhelyük elvesztését, veszteségeik fájdalmát és minden borzalmat, amelyben részük volt. Igaz, hogy semmi nem tudja megváltoztatni a múltat, de ezek az atléták mégis bebizonyíthatták, hogy a legnagyobb nehézségek is leküzdhetők. Akár felléphetnek a dobogóra, akár nem, ezek a menekültek máris túlszárnyalták a győzteseket.

Láttam ezekben a fiatal menekültekben a szenvedélyt és a reményt, amely a világ fiataljai­nak millióiban megtalálható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. augusztus 20. 23:28
Felezett nyugdíjasokkal is kellene találkozni meg Bokros Lalyos bácsival aki alatt a Budapest Bank ki múlt.
Hora
2016. augusztus 20. 17:51
Láttam ezekben a fiatal menekültekben a szenvedélyt és a reményt...blabla...Mi meg a segélyre , a nőkre, az ingyen lére hajtó hálátlan, pofátlan, képzetlen, tudatlan ,agresszív százezreket. A betyáros életbe! Ez a puhapöcs az ENSZ főtitkára!Ilyen semmitmondó dumát akar lenyomni Európa torkán? Nem véletlenül áll itt a világ. baszki...:(ezt a faszt...:(
justiceforhungary
2016. augusztus 20. 13:30
bankimun,feripápa,a volt osztrák frizuramiska Faynau,bundesmutti merkelbanya, husszein obama,hillariuos clinton, francos holland,renzimatyi mind mind sorosgyurka fizetett kölkei akik az európai civilizáció elleni bűneik miatt fognak lakolni
áfonya
2016. augusztus 20. 12:38
Ázsiában Afrikában több millió bűnözőt a börtönökből kiengedtek amerikaii maffizók pénzelik Európába szállítják ,közben az európai jó munkaerőt elszívták ,szóval a csere történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!