Jaj, ünnep!

2016. augusztus 22. 21:50

A kaotikus pénzosztás tökéletesen tükrözi azt a zűrzavart, ami rögtön eluralkodik a kormányon, ha szembe találja magát a történelemmel vagy az emlékezetpolitikával.

2016. augusztus 22. 21:50
A szerk.
Népszabadság

„Elméletileg már hetek óta tartottak a külhoni ötvenhatos rendezvények, amikor a külügy beadta egymilliárdos pályázatát a megszervezésükre. Újabb hónapok teltek el, mire a pénz felhasználásáról Balog Zoltán és Schmidt Mária emlékbizottsága aláírta a támogatási szerződést Szijjártó Péter minisztériumával.

Közérdekűadat-igénylést kellett benyújtanunk, hogy megismerjük a pályázati anyagot. A részletes programismertetés azonban (időpontok, helyszínek, résztvevők) valahogy kimaradt a tárca tájékoztatásából. Pedig azt gondoltuk volna, közös érdekünk, hogy minél több programról minél többen értesüljenek.

Persze nincs ezzel gond. Annyi történt csupán, hogy az állam átpakolta a pénzt egyik zsebéből a másikba. A körítésként tálalt színjátékot amúgy sem veszi komolyan senki. Ahogyan azon sem kapjuk fel a fejünket, hogy 1956 hatvanadik évfordulója alkalmából falusi vendéglőt vagy pinceborozót is „romkocsmának” minősítenek, ha egyszer ez kell a támogatás elnyeréséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. augusztus 23. 05:53
Bezzeg az 50. évfordulón 2006-ban minden '''rendben'' volt!!!! https://szabadriport.wordpress.com/2013/10/23/a-veres-zaszlo-2006-oktober-23-a-nap-melyet-nem-felejtunk/ https://szabadriport.files.wordpress.com/2013/10/kc3a9szc3bclnek-c3bajra-a-hatalomba.png szerk ezet
kamasuka
2016. augusztus 23. 05:18
Már a tíz évvel ezelőtti miatt is kussolnotok kellene, mert akkor ott tapsikoltatok minden vezércikkben, hogy milyen ügyesen verték szét a "csürhét" a pribékjeitek. De nem, ti felemlegettek holmi pénzköltést, miközben egy vaskefe csúfítja még jobban el a ligetet, amelyet pornófilmkészítésen kívül sok mindenre az elmúlt tíz évben még nem használtak.
írmag
2016. augusztus 23. 00:34
1956. kapcsán jó szorosan zárjátok össze a pofátokat! Emlékezni kellene a reformkommunista vircsaftra, az október 23.-hoz kötött köztársaság kikiáltásra. Ehhez is 1956. fényének megtörése vezetett benneteket. Kuss!
Ultra2015
2016. augusztus 23. 00:24
"A részletes programismertetés azonban (időpontok, helyszínek, résztvevők) valahogy kimaradt a tárca tájékoztatásából. Pedig azt gondoltuk volna, közös érdekünk, hogy minél több programról minél többen értesüljenek." Miért? Tiszteleteteket szeretnétek leróni vagy bocsánatot kérni, esetleg koncot kerestek amivel tönkretehetitek az emlékévet? Még emlékszünk a 10 évvel ezelőtti megemlékezésetekre szemkilövők, meg a 60 évvel ezelőtti gyilkosságokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!