Menedzsert, ne pártfunkcionáriust Ausztria élére!

2016. május 10. 16:42

Faymann bukása megkönnyebbülést jelent. Kemény nyolc éven át ment a tétovázás az országban. Akár Kern, akár Zeiler követi, mindkettőjük jobb választás Ausztria számára, mint elődjük.

2016. május 10. 16:42
Rainer Nowak
Die Presse

„Egyik lap se követelte olyan rendszerességgel vezércikkeiben Faymann kancellár lemondását, mint mi. A kancellár bukása – még úgy is, hogy nem tudjuk, ki lesz az utódja – mindenképpen megkönnyebbülést jelent. Majd' kemény nyolc éven át ment a tétovázás az országban. Mindenki érzi, hogy már rég itt az ideje egy újrakezdésnek.

(...)

Minden jót kívánok Werner Faymannak – mindenekelőtt az álláskereséshez. Egy fejlett demokrációhoz az a méltó, ha használni tudja egykori vezetőit az ország érdekében. Faymann számára uniós szinten kellene találni feladatot. Wolfgang Fellner bizonyára talál valami hozzáillőt. Viszont ez az ő problémája, valamint az SPÖ-é.

Sokkal fontosabb, ki és mi jön most.

A szakszervezetben sokan attól tartanak, véget fog érni az a kellemes túszpozíció, amibe Faymann a politikai túlélés érdekében belement. Egy menedzser, mint Gerhard Zeiler vagy Christian Kern kancellárként jobban megértené a gazdaságot. Párton belül egyesek már egy gazdasági liberálissal riogatnak (ez lenne Zeiler), aki politikailag valójában nem is az, második Kern Viktor Klima-hoz fogható végzetét jósolják. Ellenben Kernnek több támogatója van a pártban, mint anno a yuppie Klimának, ez abból is látszik, hogy Kern az elmúlt napokban felsorakoztatta maga mögött a tartományi pártvezetők többségét és egyes SPÖ-s őskövületet is. 

Igen, mindkét úr jobb választás lenne Ausztria számára, mint elődjük. Van ugyanis egy felbecsülhetetlen előnyük. Kívülről jönnek, ismernek egy többé-kevésbé fejlett vállalati kultúrát, és a problémákat eddig nem annak fényében oldották meg, hogy mivel lenne elégedett a szakszervezet, a bécsi pártszervezet és az alsó-ausztriai ÖVP.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. szeptember 12. 15:41
Mindenki jó kancellárnak, fő, hogy hazaáruló legyen. Ugye?
Békanász a hasadon
2016. augusztus 26. 20:03
1989-ben a szakértői Németh Miklós- féle kormány szakértette az IMF-hitelt, aztán vezetője elment szakérteni nyugatra. 94-ben a Horn kormány jelszava volt az, hogy jöjjenek a szakértők. Aztán a gonosz pártpolitikusok vezette Fidesz után, valamikor 2002 tájékán végre átvette a hatalmat a független szakértő Medgyessy Péter által vezetett független szakértő párt és a nemzet szürkeállománya párt. Már az is egy ilyen független szakértő kormány volt, de aztán jött a Gyurcsány-kormány, amelyik nem volt teljesen független, de legalább progresszív szakértő volt. http://www.gondola.hu/cikkek/64620
Bell & Sebastian
2016. augusztus 26. 20:02
Sógorok! Vigyétek a Kóka Jánost, van saját helikoptere, így komoly tétellel marad gazdagabb a költségvetésetek. Hogy Bajnai is azzal röpködött? Na és, ha a Viktor kéri, annak is odaadná. Egy menedzser-szemléletű nagyon önzetlen tud ám lenni.
luisbathhelena
2016. augusztus 26. 20:02
"Egy fejlett demokrációhoz az a méltó, ha használni tudja egykori vezetőit az ország érdekében." Taxizás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!