Szélsőséges vagyok

2016. május 20. 18:36

Mi a különbség az antifasiszták, a melegek és a drogfüggők között? Mindhárom csoporttal szemben toleránsnak, megértőnek kellene lennünk, ellenkező esetben közveszélyes szélsőségesként tekinthetnek ránk.

2016. május 20. 18:36
Molnár Iván
Új Szó

„A tanfelügyelet tavaly ősszel mérte fel a szlovákiai alap- és középiskolások véleményét a szélsőséges eszmék iskolájukon belüli elterjedtségéről, az eredményeket a napokban tette közzé. A felmérésben rákérdeztek arra is, hogy találkoztak-e már az alap- és középiskolások »szélsőséges, intoleráns« viselkedéssel az iskolában »az antifasisztákkal, a drogfüggőkkel vagy a homoszexuálisokkal« szemben.

A tolerancia latin eredetű szó, türelmességet jelent mások véleménye, vallása, világnézete, etnikai, nemzeti hovatartozása vagy más egyebek iránt. A tolerancia ellentéte az intolerancia, ami bizonyos dolgok iránti türelmetlenséget jelent. Az antifasisztákkal szemben egy normális ember nem lehet »toleráns«, mert az antifasizmust nem megtűrni kell, hanem támogatni. Aki ugyanis nem antifasiszta, az fasiszta, a fasiszta eszmék terjesztése pedig büntetendő. Nincs harmadik lehetőség. Toleranciáról beszélni ez esetben ostobaság, állami tanfelügyeleti felmérést készíteni róla pedig már baromság.

A három felsorolt kategória közül csupán a melegekkel lehetünk toleránsak, elfogadva azt, hogy érzelmi és szexuális vonzódásuk kizárólag vagy főként azonos nemű emberek felé irányul. Az persze már vita tárgya, hogy jogosan nevezhetjük-e szélsőségesnek azokat, akik a vallási meggyőződésük alapján vitatják a melegek jogainak kiterjesztését. Amíg ez utóbbi nem válik hivatalos állami ideológiává, szerintem ezzel sincs baj.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lotti
2016. május 20. 19:23
"Aki ugyanis nem antifasiszta, az fasiszta". Hát nem. Nálunk az antifasiszta szónak erős pejoratív tartalma van. Tessék csak rákeresni hírekre, videókra, hogy kik és mi ellen lépnek fel az "antifasiszták". Ők nagyrészt a NÁCIZMUS kárvallottjai, a zsidók. Nagyobb részük liberális ,legalábbis nálunk, (Izraelben több a konzervatív). Érthető, hogy történelmük okán frusztráltak. Bármilyen nemzeti törekvés láttán fasizmust vizionálnak, miközben a fasizmus nem azonos a nácizmussal. Őket a náci rendszer akarta megsemmisíteni. Az olasz eredetű fasizmus tényleges jelentését és történetét a nagyközönség nem, vagy alig ismeri. Mindenesetre, ha egy patrióta, nemzeti törekvésre rásütik a fasiszta bélyeget, az egyenlő a morális megsemmisítéssel.
Drágha Márió
2016. május 20. 19:21
Nyilvánvaló,hogy a liberális minimumra szükség van ahhoz,hogy a Rend mellett Szabadság is legyen egy demokráciában,ha viszont túladagolják a liberalizmust,akkor a rendből rendetlenség,a szabadságból szabadosság lesz,következésképp egy idő után az embereknek elegük lesz a liberális tömegdemokráciából ,és egy erős kezű,kemény tökű illiberális vezető után áhítoznak...
heep
2016. május 20. 19:07
Antifasiszta az aki a fasiszták ellentéte. Hol van 1 (azaz egy) darab fasiszta? Mik az ismertető jelei? Persze azon kívül, hogy a nagyon toleráns libsik ráfogják. Csak mert mások a nézetei, üzleti ellenfelük, értelmes, hazaszerető és a hét főbűn egyben hetero. Ja majdnem kifelejtettem a családszerető gazembereket.
avmanster
2016. május 20. 19:06
hagyjuk már a PC újbeszélt! most akkor a "meleg" szó stipi-stopizva lett a homofilek számára. akkor hogyan nevezzük ezek után a meleg vizet, éghajlatot... stb? a boltban ezek után buzi-vizes csaptelepet kell kérnek a szakitól? nyaralni pedig buzi-éghajlati országba fogunk elutazni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!