Menthető Schengen?

2016. február 11. 18:18

Görögországot ki lehet zárni Schengenből, de ez mit segítene, amikor szárazföldön nem is érintkezik az övezettel.

2016. február 11. 18:18
Gál Zsolt
Új Szó

„Az uniós vagy görög határok jobb védelme, meg az ún. hotspotok, azaz gyors regisztrációs pontok felállítása sem segít. Az »igazi« háborús menekültek – a Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Eritreából érkezők – regisztrálnak és mennek tovább céljuk felé, a többiek, akiknek kicsi az esélyük menekültstátust szerezni, meg majd igyekeznek elkerülni a hotspotokat. Görögországot ki lehet zárni Schengenből, de ez mit segítene, amikor szárazföldön nem is érintkezik az övezettel. A schengeni külső és belső határokon épülő kerítések eddig csak elterelni tudták a menekülthullámot, csökkenteni nem.

A menekültek kvóták szerinti elosztása a tagállamok között eddig totális csőd, a tagországok kevesebb mint 500 menekültet fogadtak be ennek keretében. De, ha be is fogadnák és ellátnák őket papírokkal, úgy sem tudnák megakadályozni, hogy az általuk választott országokba menjenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2016. február 21. 22:33
Egyszerű ez: az USA szabadkereskedelmi egyezmény egy egységes európa ellen nem menne át. A széttagolt európa viszont kiváló préda. Schengent meg kellett szüntetni. Gyenge európa kell az USÁnak. Első lépésként ellenséget csinált az oroszokból. Második lépés a menekülthullám. Kétszeres gyengítés.
bodolidi
2016. február 18. 17:50
Nekünk kell megvivni a Sziriai háborut?Nekem ehhez nem sok kedvem van.Ők meg itt buliznak Németországba? Olyan nincs,hogy nem lehet megállitani az egyenlőre még fegyvertelen embereket.Lehet,hogy nem humánus,de a gyermekeim és a saját jövőm fontosabb.Lehet mondani,hogy magamnak való vagyok,meg rasszista,de leszarom nem érdekel.
rozsogátor
2016. február 18. 17:49
És a beengedők miatt is.
adam
2016. február 18. 17:49
A beengedettek miatt kell megszüntetni schengent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!