Fico: Az EU vagy megoldja a migránsválságot vagy összeomlik

2016. február 09. 17:52

„Öngyilkos politikai korrektség” címmel írt publicisztikát Robert Fico a pozsonyi Hospodárské Noviny lapba. A szlovák kormányfő bírálta a szlovák médiát a migránsválság kapcsán, és azt is leszögezte: 2016-ban vagy megoldja az EU a migránsválságot vagy össze fog omlani annak súlya alatt.

2016. február 09. 17:52

Az idei év lesz az, amikor az Európai Unió (EU) vagy megoldja a migránsválságot vagy maga is összeomlik – szögezte le Robert Fico szlovák kormányfő a pozsonyi Hospodárské Noviny (HN) gazdasági-közéleti napilapban kedden megjelent véleményírásában. Az „Öngyilkos politikai korrektség” című írásában a szlovák kormányfő, uniós tagországok és vezetők a migránsválságra reakcióként tett lépéseit és kijelentéseit idézve, bírálja a szlovákiai médiát, amely állítása szerint „átlátható politikai célokat követve” elhallgatja a biztonsági kockázatok a bevándorlásból adódó növekedését vagy szántszándékkal kisebbnek mutatja azok súlyát.

Aki nem látja azt, hogy a lakosság körében nő az abból adódó feszültség, hogy az EU a migránsválság kapcsán máig nem tett le megoldást az asztalra, miközben a bevándorlási hullám folytatódik, becsukja szemét a valóság előtt, s ez katasztrofális következményekkel járhat” – hangsúlyozta Robert Fico. Kifejtette: amennyiben az unió el akarja kerülni, hogy néhány hónapon belül mély válságba jusson, az egyedüli helyes álláspont a migránsválság kezelésére az, hogy mihamarabb bebiztosítsa külső schengeni határokat és visszatérítse a menekültstátuszra nem jogosult migránsokat. „Mert akár tetszik, akár nem, éppen 2016 lesz az az év amikor az EU vagy megoldja a migránsválságot vagy összeomlik (annak súlya alatt)” – tette hozzá Robert Fico.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohntalan
2016. március 07. 23:29
A magyarok segítését nem kell túlzásba vinni, mert pimasz, hálátlan fajta.
memocrat
2016. február 13. 16:31
Tudsz ennél szebbet is! A magyarok ekézésén kívül van más mondanivalód? Fico nem a kedvencem, de ebben egyetértek vele.
Starlord
2016. február 13. 15:44
"vagy össze fog omlani" Szerintem azon rég túl vagyunk, hogy azon elmélkedjünk, hogy itt valamiféle naiv politikusok hibáinak szemtanúi vagyunk. Merkelt és bizonyos eu politikusokat szemmel láthatóan zsarolja valaki. Más ésszerű vagy logikus magyarázat arra amit csinálnak nincs. Nem érdekes, hogy kiderült hogy lehallgatták az amerikaiak (szaúd arábia demokraták kurva jó barátja), aztán hirtelen ámokfutásba kezd?! Közben előtte még megjelent egy könyv is, amiben Udo Ulfkotte kitereget, hogy a marha polkorrekt újságírók gyakorlatilag ügynökökként ténykednek, aztán a menekültválság gyakorlatilag minden szavát igazolta. Aztán ott volt ugye Párizs... Ahogy én látom sajnos amerika nem biztos, hogy terror ellen küzd, sokkal inkább mellette. És most már terjesztené a terrorizmust európában is.
hátakkor
2016. február 11. 01:20
Így van! Szegény Macedóniára meg Bulgáriára szorul az erős Európa-erőd szerepe a jólétben elhülyült magállamok helyett. Jövő héten V4 csúcs, mindent bele! Aztán meglátjuk a kancellárasszonyt a szolidaritásával. Amikor a görög kommunistákkal sakkozott kimondta, hogy az EU nem szolidaritási únió ( jogosan). Pár hétre jött az arrogancia, hogy a kohéziós alapok ellenpárja nem a piacok, vám feladása, hanem hirtelen más civilizációk befogadása. Helycserés támadás, szolidaritás púder leplében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!