Kockázat

2016. január 14. 10:44

Kockázatos útra lépett szerdán az Európai Bizottság, amikor bejelentette, jogállamisági vizsgálatot indít Lengyelország ellen.

2016. január 14. 10:44
A szerk.
Népszabadság

„Kockázatos útra lépett szerdán az Európai Bizottság, amikor bejelentette, jogállamisági vizsgálatot indít Lengyelország ellen. Tény, hogy Varsóban a Jog és Igazságosság (PiS) párt adta kormány pár hét alatt rohamtempóban gyűrte maga alá a közmédiát és az alkotmánybíróságot. Az Orbán Viktort és illiberális államát csodáló pártelnök, Jaroslaw Kaczynski köztudottan a nemzeti együttműködés budapesti rendszerét tekinti mintának.

A jogállamisági vizsgálattal Brüsszel azonban nagy bakot is lőhet. A pellengérre állított kabinet feje, Beata Szydlo be is mutatott azzal, hogy közölte, nem ereszkednek térdre.

Brüsszel kezében viszont kevés adu van, s aligha valószínű, hogy bevetik a nukleáris fegyvernek hívott, legkeményebb szankciókat. Büntetésképpen most az merült fel, hogy a lengyeleket kitessékelik az idei Eurovíziós Dalfesztiválról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 23. 20:29
De jó itt az EU-ban! Hiszen csupa móka, kacagás, méznyalás az élet, csak az uborkák görbülete nem elég szabályzott és a demokráciát fenyegeti veszély, mindenféle demokratikus választáson megválasztott emberek beleugatnak a senki által nem választott euróbürokraták önkényuralmába. Szörnyű!
ellenforradalmár
2016. január 25. 23:35
Érdekes, mikor az előző kabinet jogellenesen telenyomta az alkotmánybíróságot a saját embereivel 1-2 héttel a választások előtt - akkor nem volt semmilyen vizsgálat?!
Zod
2016. január 25. 23:35
Ha nem indulhatsz az Eurovíziós Dalfesztiválon az jutalom,nem büntetés.
Antigoné
2016. január 25. 00:56
Keményen megbüntetik Varsót, hogy nem vehet részt azon a nívótlan show-n. Kaczinsky jót derül most magában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!