Magyar ügyek, teendők

2015. december 15. 17:21

A választások közeledtével sem került eddig elő a szlovákiai politikában a magyarkártya. Ha kampányban se jönnek elő magyar témák, hogy fognak később?

2015. december 15. 17:21
Tokár Géza
Új Szó

„A Híd a szlovák választók megszólítására összpontosít, az MKP a médiában láthatatlan, s majd a választási eredményére csodálkoznak rá. Az egyszeri külső szemlélő azt is hihetné, hogy a magyar szál azért nem kerül elő hangsúlyosan, mert minden megoldódott.

Pedig nem – példa erre a Deichmann nyelvhasználati szokásai kapcsán kipattanó minibotrány, ami inkább csak a jéghegy csúcsa, nem pedig anomália. Holott a választások után alig néhány hónap alatt érdemi megoldást lehetne találni több fontos ügyben is, ha csak egy kicsi szándék is lenne erre, és érzékelhető lenne valamiféle kényszerítő nyomás. De még a kampányban sem jelentkeznek ezek a témák.

(...)

Márpedig ha a választások előtt nem jönnek elő a közbeszédben ezek a felvetések – hogyan várhatjuk, hogy bárki elkezdi megoldani a problémákat a választások után?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2016. március 08. 15:00
A felvidéki emberek a Fideszre szavaztak 99.9%ban és 100% ban a Fidesznek és Orbánnak köszönhetik, hogy az anyaországban bízhatnak.
mákgubó negyedszer
2016. január 24. 17:14
Kinn vannak veletek a vízből,szóban magyar, amúgy senkiházi, kaffogó nyuggerarcokkal...).......:)
még fokozza
2015. december 23. 10:53
Berényi nem tesz semmit. Talán Budapestről szóltak neki, hogy kuss legyen, ő pedig szót fogad.
Vhailor
2015. december 23. 10:53
Felvidéki kettős állampolgárból van max. 1500 darab, ezek nyugodtan szavazhatnak akár a Jobbikra is a döntő többség pedig magasról tesz a Fideszre és az egész magyarországi politikára, mert nem akarnak parasztok lenni Orbán Viktor sakktábláján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!