Téglagyári capriccio

2015. november 24. 14:46

Kiröhögnek, majd ránk maszturbálnak, a nézőkre; úgy vezetnek be bennünket a színpadra, majd a nézőtérre, hogy migránsoknak néznek.

2015. november 24. 14:46
Szerbhorváth György
NOL

„A rég elhagyatott szabadkai téglagyár kiváló helye lehetne a menekültek múzeumának, ám kérdés, hogy a mindent elöntő gyűlöletkampány vagy a brutális képsorok, a terrorizmus és a háború(k) árnyékában lehet-e még sokkolni a nézőt? ­Mond-e újat az, hogy ledarálják az embert, kurvává teszik az ázsiai, afrikai nőt, miután megerőszakolták, embriótetemet ásnak ki a földből, háború dúl, és sehol senki, aki segítene?


Nincs ebben új, ahogyan a darabban történet sincs. Tolnai Szabolcs nem értelmez, hanem erős képekkel, hanggal, csapongó jelenetekkel több perspektívából ábrázol. Erős szimbolikával fűszerezve, iróniával, abszurd jelenetekkel – disznók és egy marha nézi a szerb tévében a »havazást«.

Aztán a színpadon is felhúzzák a kerítést, jő a Monty Python-os jelenet: angol urak s hölgyek birthday-partiznak, golfoznak, aggódnak madarukért, amit most megvéd a drót tőlünk, a menekültektől. Akiket kiröhögnek, majd ránk maszturbálnak, a nézőkre; úgy vezetnek be bennünket a színpadra, majd a nézőtérre, hogy migránsoknak néznek. Merész vállalkozás ez, tudván, hogy a magyarok megmentőként néznek a kerítéscsinálókra, dúl az idegengyűlölet és a menekültellenesség.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. január 19. 00:06
EZT MÉGIS MINEK?
atila68
2015. december 25. 12:47
Bebélyegezett, begombázott és megírta, vagy mi a faxomról vizionál ez a nemtudomkicsoda?
polnemkor
2015. december 15. 19:05
"dúl az idegengyűlölet" Ezt az aljas, hazug és idétlen magyarfikázást már nagyon abba kellene hagyni, persze amíg ezek élnek és mozognak erre vajmi kevés az esély. Ajánlom ennek a majomnak, hogy fogadja be és lakjon lakjon a férje által brutalizált szomszédasszonyával és valamennyi gyerkőcével plusz a nagypapival. Ha ehhez nincs affinitása, akkor nyilván gyűlöli őket.
puszika
2015. december 15. 19:04
Ma ez a Népszabadság!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!