Az otthontalanok otthona

2015. november 12. 18:28

A ma ideérkezők is ugyanazt szeretnék, mint minden ember: biztonságot, stabilitást és szebb jövőt szeretteik számára.

2015. november 12. 18:28
Ban Ki Mun
Népszabadság

Nagyon aggasztanak azok, akik kihasználják ezeknek az embereknek a szenvedését, és gyűlöletbeszéddel táplálják az idegengyűlöletet. Ezzel megosztják a közösségeket, instabilitást idéznek elő, és elárulják azokat az értékeket és emberi jogi normákat, amelyek az Euró­pai Unió pillérei. Felhívok minden európai és nem európai vezetőt, mindenkit az egész világon, hogy adjanak kollektív választ a menekültkérdésre, mégpedig olyat, amelyben visszatükröződnek ezek az értékek és a tisztelet azok méltósága iránt, akik a háború és szegénység miatt menekültek el otthonaikból.

A határok lezárása, a kriminalizálás és a fogva tartás nem oldják meg a problémákat. Ehelyett az országoknak nagyobb biztonságot kellene biztosítaniuk a migránsoknak, több jogi lehetőséget a biztonságos országokba való belépésre, több letelepedési és jobb integrációs lehetőségeket és több befektetést a krónikusan alulfinanszírozott segélyműveletekbe. Kreatív gondolkodással lehetőséget teremthetünk mind a migránsok, mind a menekültek számára, például a privát szektor ösztöndíjaival, humanitárius vízumokkal és diaszpórák támogatásával.

Ez a könyörületesség arra is lehetőséget ad, hogy hatékonyan lépjünk fel az embercsempész- és emberkereskedő-hálózatokkal szemben, akik a kétségbeesett embereken élősködnek.

Világos, hogy a jelenlegi szabályozás nem megfelelő. Itt az idő, hogy a nemzetközi közösség globális választ dolgozzon ki az emberek tömeges vándorlására. Azon igyekszem, hogy az országokat humánusabb és szervezettebb megoldásoknak nyerjem meg. Ez az előrelépés minden nemzet közös érdekét szolgálná.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. november 13. 14:52
Pillanatnyilag az emberiségre legveszélyesebb személyiség a pápa, rögtön utána "Bank I Mun" ENSZ főtitkár következik.
Droite
2015. november 13. 14:11
Felolvasta a feladatat amit washingtonban legepeltek neki az ostoba!
smarton
2015. november 13. 12:17
"A ma ideérkezők is ugyanazt szeretnék, mint minden ember: biztonságot, stabilitást és szebb jövőt szeretteik számára. " Vagyis, miután arrafelé nem sikerült, mások biztonságát, stabilitását és szebb jövőjét ingyér megkapni. Vén hülye.
1000bocs
2015. november 13. 10:37
"A ma ideérkezők is ugyanazt szeretnék, mint minden ember: biztonságot, stabilitást és szebb jövőt szeretteik számára." Ezt szeretnénk mi is, ezért nem kívánunk számolatlan eltérő kultúrájúval együtt élni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!