Alku

2015. november 30. 07:29

Törökország felértékelődik. Ez a hét végén végképp biztossá vált.

2015. november 30. 07:29
A szerk.
Népszabadság

Recep Tayyip Erdogan az európai vezetőknek is fontos tárgyalópartnere lesz a vasárnapi EU–török csúcs után, amelyen a menekültáradat kezelésére esélyt kínáló megállapodás született. Az alkuval az EU, ha úgy tetszik, megvásárolja Ankara se­gítőkészségét. Egy ideig (legalábbis remélhetőleg csak egy ideig) szemet huny az illiberális állam demokráciát, emberi jogokat korlátozó intézkedései fölött, még ha ezért jócskán kap is majd szemrehányást.

A másik oldalon továbbra is hajlandó menekülteket (korlátozott számban, feltehetőleg évi 400 ezret) befogadni az EU. Pontosabban azok a tagjai (nagy valószínűséggel Ausztria, a Benelux államok, Finnország, Franciaország, Németország és Svédország), amelyek komolyan veszik a közösség alapját adó elveket és értékeket.

Vagyis a menekültkérdés mentén ­»hasadhat« az unió, és – mint az már fel is vetődött – akár a schengeni zóna is egy kemény magra szűkülhet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2015. november 30. 18:50
Amennyire tudom, Kambodzsába küldik őket, és fizetnek a kormánynak, hogy fogadja őket. Kambodzsában volt egy alapos népirtás a hetvenes években, ezért ma is van némi népességhiány.
tóth mária
2015. november 30. 11:53
Törökország jól átvágta az idétlen EU vezetőket! Megérdemlik, de sajnos ez később minket is érinteni fog! Idióta vízfejek, ilyen pocsék alku!
Csomorkany
2015. november 30. 11:36
Az azért egy aprócska különbség, hogy akik a magyar határzár kevésbé boldog felén rekednek mondjuk Szerbiában, azok határozottan életben maradnak, míg azok, akik nem tudnak kimászni egy szigetre az odatelepített határzár mián, meghalnak.
trendo
2015. november 30. 11:34
Rápillantottál már valaha Görögország térképére, te nagyeszű? Alig hinném ,mert akkor nem írnál le egy ilyen blődséget...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!