Taccsra téve

2015. október 16. 21:23

Amíg gyanús alakok ólálkodnak a vezető pozíciók körül, sosem lehetünk nyugodtak, így kérdéses, hogy Blatter eltávolítása valóban a futball jövőjéről, vagy csak az érdekcsoportok nyomásának érvényesüléséről szól-e.

2015. október 16. 21:23
Földi Bence
Magyar Nemzet

„Nem elég lefejezni egy velejéig korrupt rendszert ahhoz, hogy normálisan működjenek a dolgok. Jól jelzi ezt, hogy a Blattert ügyvivő elnökként követő rangidős alelnök, Issa Hayatou maga is keveredett már korrupciós ügyekbe. Az afrikai szövetséget diktátor módjára irányító Hayatou – aki egy nagy hatalommal rendelkező kameruni família sarja, bátyja vezette is az országot – a gyanú szerint pénzt fogadott el a tévéjogokért és a Katarra való szavazásért cserébe. Annak ellenére, hogy alatta emelkedett sokat az afrikai futball színvonala, és a hathatós segítségével rendeztek világbajnokságot 2010-ben először a kontinensen, nem lehet azt állítani róla, hogy feddhetetlen vezető lenne.

A fenti, másodvonalból vett példa is bizonyíthatja: Blatter olyan szinten behálózhatta a FIFA-t, hogy a legtöbb alatta dolgozó (szak)ember is sáros lehet bizonyos sötét ügyletekben. Azok a szövetségi vezetők, akik támogatták a májusi tisztújítón, egyből gyanúsak lehetnek – Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke nincs köztük. Ám a britek eljárása magyar szempontból is érdekes lehet: a BBC szerint a parlament meg fogja hallgatni Greg Dyke-ot, az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnökét, aki mindvégig kitartott Platini UEFA-elnök mellett.

Aki a gyanús sportvezetők közelébe kerül, jó viszonyt ápol velük, tisztséget vállal (például végrehajtó bizottsági tagságot) az általuk vezetett szövetségben, maga is gyanússá válik. Amíg gyanús alakok ólálkodnak a vezető pozíciók körül, sosem lehetünk nyugodtak, így kérdéses, hogy Blatter eltávolítása valóban a futball jövőjéről, vagy csak az érdekcsoportok nyomásának érvényesüléséről szól-e.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2015. október 18. 13:58
Nem lesz itt semmilyen lefejezés. Maximum zsebátrendeződés. A Blatterék zsebét már degeszre tömte a foci biznisz. Most már mások törnek e nemes "sport"célok irányába. Ennyi.
brekker
2015. október 17. 22:42
https://hu.wikipedia.org/wiki/1949%E2%80%931950-es_magyar_labdar%C3%BAg%C3%B3-bajnoks%C3%A1g_%28els%C5%91_oszt%C3%A1ly%29 Nemzeti Bajnokság I osztályában 1949-50 ben 16 csapat küzdött a bajnoki címért, nagy változások történtek a csapatoknál. A sportegyesületek anyagi fenntartásáról, a szakszervezetek vagy állami szervek gondoskodtak, cserébe a klubok a szponzor nevével léptek pályára. A Kispestet a néphadsereg Honvéd Sport Egyesülettel vonták össze Budapesti Honvéd SE néven, MTK-t a Textiles szakszervezet pénzelte, a neve Budapesti Textiles lett, a Ferencvárost az Élelmezési Dolgozók Szakszervezete támogatta, az új név ÉDOSZ. Az Újpest a Belügyminisztériumhoz tartozott, összevonták a Rendőri Atlétikai Klubbal, (RAC) az új elnevezés Budapesti Dózsa. A MATEOSZ új neve Budapesti Teherfuvar lett. A bajnokságot az egységes, jó játékosokból álló Kispest-Bp. Honvéd nyerte első alkalommal, az edző idősebb Puskás Ferenc volt.
brekker
2015. október 17. 16:42
https://hu.wikipedia.org/wiki/De%C3%A1k_Ferenc_%28labdar%C3%BAg%C3%B3,_1922%29 https://hu.wikipedia.org/wiki/Henni_G%C3%A9za
paraklétosz
2015. október 17. 06:41
Hogyhogy FIFA? Csak a Fidesz! A "holvolt-holnemvolt Jóbarát" is megmondá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!