A varsói gyors – úgy megy, mintha jönne

2015. május 27. 15:01

Andrzej Duda kampánya mindvégig végtelenül fegyelmezett és professzionális volt, ami azt is jelenti, hogy a PiS korábban sok bajt okozó radikálisai egyszerűen ki lettek vonva a forgalomból.

2015. május 27. 15:01
Prőhle Gergely

Andrzej Duda kampánya mindvégig végtelenül fegyelmezett és professzionális volt, ami azt is jelenti, hogy a PiS korábban sok bajt okozó radikálisai egyszerűen ki lettek vonva a forgalomból. Kaczynski pártelnök még a választási győzelmet követő ünneplésre sem ment el, ami akár azt is jelezheti, hogy belátta: most már a profibb, tárgyilagosabb, józanabb, fiatalabb generációnak kell átengednie a párt irányítását. Ez azért is fontos, mert Duda – az ifjúságnak a hagyományos konzervatív értékek iránti tartózkodásáról szóló sztereotípiákat megcáfolva - a fiatalok körében váratlanul sikeresnek bizonyult.

Az őszi parlamenti választásokig mindenesetre a rendszerváltozás utáni Lengyelország egyik, ha nem a legizgalmasabb politikai időszakának lehetünk tanúi, amikor a kohabitáció szükségszerű, az ország működőképességét biztosító kompromisszumai mellett a keményedő választási kampány kíméletlen eszközei is megjelennek a hétköznapokban.

Ha a PiS tovább tudja erősíteni a nemzeti érdek iránt elkötelezett, ám nemzetközileg is szalonképes vonalát, a PO pedig nem képes megszabadulni a hübrisztől, az elbizakodottságtól, akkor a Jog és Igazságosság a valódi, operatív hatalmat is átveheti Varsóban. A sokat emlegetett varsói gyorsra mindenesetre érdemes lesz odafigyelni...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2015. május 27. 19:24
Az ukrajnai köznép között szép számmal akadnak lengyelek. Nem hiszem, hogy tetszik a lengyeleknek, hogy hadba viszik ezeket a testvéreiket. A nagy amerika-barátok inkább csak a vezetésben vannak.
balbako_
2015. május 27. 15:26
Elege lett a lengyeleknek a csúszás, mászásból. Orbánosodnak! Most a Budapesti gyors futott be Varsóba.
doktorkotász
2015. május 27. 15:21
"ez prohlergergő" olyan lojális, megértő, empatikus embernek látszik....varsói gyors arról már lekéstünk! De biztosan lesz "emútötév értékelő, majd miseboros mise a nemzetvezetőnek":(!
Antigoné
2015. május 27. 15:11
Most akkor Lengyelország is orbanizálódik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!