A romák jótevője

2014. október 11. 09:39

Európa és benne Magyarország legnagyobb rejtett tartaléka szerinte a roma közösség. Orbán persze ezúttal is erősen ferdít.

2014. október 11. 09:39
Molnár Iván
Új Szó

„»A közmunka volt a legnagyobb jótétemény a roma közösség számára az elmúlt négy évben« – mondta Orbán tegnap Budapesten, miután megbeszélést folytatott az Országos Roma Önkormányzat elnökével, Farkas Flóriánnal. A kormányfő az európai munkaerőhiányra nem a bevándorlást, hanem a rejtett tartalékok mozgósítását tartja megoldásnak, márpedig Európa és benne Magyarország legnagyobb rejtett tartaléka szerinte a roma közösség. Orbán persze ezúttal is erősen ferdít.

A közmunka ugyanis nem a roma közösség, hanem a kormány számára a legnagyobb jótétemény, hiszen úgy képes csökkenteni a munkanélküliséget, hogy valójában nem tesz semmit a gazdaság fellendítéséért. A közmunkát korábban a nagy társadalmi megpróbáltatások, háborúk, válságok idején vették elő, mint pótmegoldást, ezzel aligha lehet kitörni a mélyszegénységből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. október 11. 18:54
"nincs cigánybűnözés"- nyilatkoztatta vezérünk , aki most felülmúlta magát - cigányokkal óhajtja megoldani az ország munkaerő szükségletét
Ángyán Páván
2014. október 11. 14:35
"nem tesz semmit a gazdaság fellendítéséért" Miért kéne fellenditeni a pannon pumaként dübörgő gazdaságot, kedves Iván? Mi ez az Ivánmánia a bolsi oldalon még mindig?
thymian
2014. október 11. 11:42
Orbán rejtett tartalékai: http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=felsozsolcaciganyok&MN=Hirmix&LN=Hungarian "Privát Kopó: A fenti, rendőrségi közlemény lényegi tartalma magyarul: Szülői felügyelet nélkül tartózkodott a közúton egy 2 éves kisfiú, akit egy gépkocsi elsodort. A baleset következtében a gyermek könnyű - horzsolásos - sérüléseket szenvedett. A kisfiú cigány hozzátartozói betörték az autó ablaküvegét, és a gépjárműben UTASKÉNT tartózkodó férfit megpróbálták kihúzni az utastérből, azzal a szándékkal, hogy meglincseljék. Az autó vezetője nem várta ezt meg, a gépjárművel a helyszínről - félelmében - elmenekült." Utána még életveszélyesen megfenyegették a megtámadottak családjait is, a rendőröknek kellett rájuk vigyázni. Biztos csak azért, mert nem kaptak közmunkát. :D
vizesnyolcas
2014. október 11. 11:33
"A kormányfő az európai munkaerőhiányra nem a bevándorlást, hanem a rejtett tartalékok mozgósítását tartja megoldásnak, [...] Magyarország legnagyobb rejtett tartaléka szerinte a roma közösség." Ez Orbán felülmúlhatatlan eufémizmusa, annak kifejezésére, hogy a bevándorlók nélkül is van elég bajunk a saját cigányainkkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!