Titanic-szindróma

2014. augusztus 15. 17:12

Fico egyelőre a Nyugat és Oroszország között próbál lavírozni, rendkívül ügyetlenül.

2014. augusztus 15. 17:12
Molnár Iván
Új Szó

„A Titanic módosabb utasai nem kis összeget fizettek azért, hogy a hajón utazhassanak, ezért nem szívesen mondtak le a luxusról. Többségük akkor sem fogta fel rögtön, miről is van szó, amikor a Titanic nekiütközött a jéghegynek, hiszen csupán egy enyhe rázkódást éreztek. Ha a katasztrófa csak a hajó egy részét érintette volna, ahol a kevésbé módosabb utasok voltak elszállásolva, vígan mulattak volna tovább, nem törődve az áldozatokkal, hiszen az egyéni érdek mindennél fontosabb.

Hasonló logika alapján gondolkodik Robert Fico is, aki tegnap határozottan kijelentette, hogy Szlovákia elsősorban saját gazdasági érdekeit tartja szem előtt, így nem érthet egyet az Oroszország ellen irányuló uniós szankciókkal, mivel azok az ország gazdasági növekedését veszélyeztetik. Hogy Vlagyimir Putyin egy fasiszta típusú rezsimet épít Oroszországban, durván elnyomva minden ellenzéki hangot, és felkorbácsolja a legprimitívebb nacionalizmust? Hogy Oroszország az összes lehetséges nemzetközi egyezményt felrúgva egy szomszédos országot szaggat szét darabonként, Európát pedig a gázellátás leállításával zsarolja? Ficót ez nem izgatja.

»Nincs igazságosság a nemzetközi politikában« – jelentette ki a kormányfő, felmentve az orosz vezetést az új hidegháború kirobbantásában játszott felelősség alól. Persze el kell ismerni, hogy Fico még nem ment olyan messzire, mint Orbán Viktor, aki egyenesen példaképének tekinti Putyint, és a saját kis szemétdombján építi ki a rendszerét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Riwen
2014. augusztus 16. 23:06
Fico szlovák miniszterelnökként Szlovákia és a szlovák állampolgárok érdekeit nézi. Ez hol "egyéni" érdek?! Egyébként akkor is tetszett tiltakozni, amikor az Egyesült Államok Pinochet diktatúráját támogatta, vagy az Al Szaúd-házat támogatja még mindig? Ja, hogy az nem gond. "Hogy Vlagyimir Putyin egy fasiszta típusú rezsimet épít " Ez meg a sztereotipikus "hogyan látszódjunk totál idiótának" mellékmondat, vagyis a fasiszta kártya.
csurcsányi
2014. augusztus 16. 00:41
Azért Felvidéken is vannak eu-konform liberális sz.rok ez sajnos szomorú.
balbako_
2014. augusztus 15. 18:15
Ficot utálom, de ez a fasz még nem jött rá, hogy Obama kedvtelését fizettetik velük, velünk?
Senye Péter
2014. augusztus 15. 17:43
Igaz, ami igaz. A szlovákok szeretik az oroszokat, Fico csak képviseli őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!