Fejre vagy talpra állnak?

2013. december 16. 07:54

Hosszas egyezkedések után azonban a leendő koalíciós partnerek péntekre mégiscsak kikínlódták azt a szerződést Csehországban.

2013. december 16. 07:54
Szilvássy József
NOL

Ugyanis a potenciális politikai szövetségesek jövőre nem helyeznek kilátásba semmiféle megszorítást, adóemelést, ágazati különadót, viszont januártól eltörölnék a vizitdíjat, a vényilletéket, s nem kell majd fizetni a kórházi étkezésért sem. 2015-től pedig számos közszükségleti cikk áfáját az eddigi tizenötről öt százalékra mérsékelnék. Adókedvezményeket is ígérnek, miközben a bruttó hazai termék három százaléka alatt kívánják tartani a közkiadások hiányát, továbbá szinten tartanák az államadósságot.

Minden nagyon szép és nagyon jó, de az ígéretgyűjtemény egyelőre legfeljebb csak Morus Tamás Utópiájával vetekedhet, hiszen arra nem ad választ, vajon honnan teremtenek elő minderre pénzt a vészesen kiürült államkasszából. De a kétkedők már megkapták a magabiztos választ: nem a polgárok és a cégek újabb megsarcolásával, hanem brutális takarékoskodással, főleg a pazarló minisztériumok és más állami hivatalok megregulázásával, a közvagyont megdézsmálók törvényes felelősségre vonásával.

Januártól kötelező lesz minden állami szerződést feltölteni a világhálóra, a közélet valamennyi szereplőjének nyilvános vagyonbevallást kell tennie, a lebukottakat pedig különadóval sújtják. Jóval szorosabbra fűzik az adóhatóságok és a bűnüldöző szervek együttműködését is, hogy mielőbb elzárják az aggasztó méreteket öltő törvénytelenségek útját.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!