Amerikai leállás: reform vagy csőd

2013. október 08. 18:17

Obama vagy feladja dédelgetett reformját, az Obamacare-t, vagy bármennyire radikálisan hangozzék is, jön az amerikai államcsőd.

2013. október 08. 18:17
Jarábik Balázs
Új Szó

„A republikánusuk mindent elkövettek, hogy a vita ne az államcsődről, hanem az egészségügyi reformról szóljon. A republikánusok taktikája ugyanis a reform, illetve bármi ellehetetlenítése, amit Obama kezdeményez, illetve az, hogy a vita a kormány – egyre növekvő – költekezéséről szóljon. Nem túl sikeres taktika, mert a vita most már kizárólag a csődről szól. Már belefolyt a mainstream média is, egyre-másra jönnek a szívszorító sztorik, amilyen a kerekes székes Timmyé, aki ma sem kapta meg a tejét. Úgy fest, a republikánusok ismét elvesztenek egy kommunikációs csatát, mivel megint túlbecsülték az amerikai közvélemény jártasságát a gazdaság működésében. Maradnak és működnek az érzelmek.

Ebben az érzelemtől és politikai polarizációtól fűtött helyzetben egyre jobban sarokba szorulnak a republikánusok. És a sarokba szorított állat a végsőkig küzd. Kompromisszumnak helye tulajdonképpen nincs. Obama vagy feladja dédelgetett reformját, az Obamacare-t, vagy bármennyire radikálisan hangozzék is, jön az amerikai államcsőd. Október 17-ig eldől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2013. október 08. 22:12
Mégegyszer:nem,központibank, de nincs az állam tulajdonában. http://www.youtube.com/watch?v=4FvMdZpAL54 Nézze meg ezt a filmet ez sok mindent megmagyaráz. A 21:22-es kérdésemre nincs válasz?
kuwiq
2013. október 08. 21:52
Az mondjuk elég húzós lene, ha az USA becsődölne. Az eddigi "válság" csak gyenge bemelegítésnek tűnne utána. Remélem, lesz annyi eszük,hogy ezt ne tegyék meg. Pedig csak egy biztos, az emberi butaság határtalansága....
egysegelem
2013. október 08. 21:45
Edes istenem, ne mar. :)
elfelejtette
2013. október 08. 20:24
Ez az "Obamacare" is ebben a formában egy lufi, egy nagy kamu. Források betervezve sehol. A republikánusok nem fognak belemenni az adóemelésbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!