Alvállalkozók bálja

2013. szeptember 03. 10:20

A szíriai viszonyokról, demokráciáról nincsen szó, csak hatalmi fölényről, pozíciók megtartásáról és kiépítéséről. Rettenetes háborút gerjesztenek, gyakorlatilag értelmetlenül.

2013. szeptember 03. 10:20
Miklós Gábor
NOL

„Az sem elég erős érv, hogy Bassár el-Aszad erősen ellenérdekelt a vegyi fegyverek bevetésében, hiszen ha – akár most – ezt tenné, és rajtakapják, hogy átlépte a »vörös vonalat«, megindul ellene a büntető gépezet. Miért tette mégis? És ő tette-e? Nincs erre egyetlen olyan bizonyíték sem, amely meggyőzhetne minket.

Nem véletlenül szorgalmazza Oroszország is a bizonyítékok nyilvánossá tételét. Feltehetően sejtik, mi is a helyzet, hiszen ők ott vannak a hadszíntéren. A fegyverlaboratóriumok technológiája is jól ismert számukra. És ha támadnak az amerikaiak, kire mérik a csapást? Ennyi idő elteltével a raktárakat kiürítették, a felelősök elbújtak. A szuperpontos Tomahawk robotrepülőgépek és más harci eszközök biztosan mellé találnak.

Szíriában nyíltan ideológiai háború dúl. Alvállalkozókkal dolgoztatnak, régen az amerikaiak úgy mondták: proxy war. Oroszország és Irán az egyik oldalon, a Nyugat és pár szunnita iszlám ország a másikon. A szíriai viszonyokról, demokráciáról nincsen szó, csak hatalmi fölényről, pozíciók megtartásáról és kiépítéséről. Rettenetes háborút gerjesztenek, gyakorlatilag értelmetlenül. A szaringáz áldozatai számítanak a legkevésbé. Tart az alvállalkozók bálja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2013. szeptember 03. 11:34
Na, kik szállítják a hadianyagot? Bármilyet. Csak a nagyhatalmak, akik kizárólagosan érdekeltek a háborúkban. Mióta az eszem tudom, soha nem volt 1 olyan pillanat sem, hogy valahol a világban ne lett volna háború.
Nosam
2013. szeptember 03. 10:48
Ha engem kérdeztek, én agyonlőnék minden politikust legyen az bármely nemzeté, amelyik kétszer négy év kormányzás után sem tud lemondani a hatalomról. Nyilván kurva könnyű úgy védeni egy diktátort, ha nem neked kell élned alatta. Na ez öcsém nem csak szemeket lövetett ki, már 100 ezer halott van, miért? Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy egy népet fel lehet bujtani lázadásra ha jól él? Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy mind az arab liga mind pedig mindenki más cionista érdekből fordult assad ellen? Ez a féreg gyilkolja a népet a hatalomért, hogy továbbra is ő kormányozhasson. Egy könnycseppet nem hullajtanék érte. Vagy megtanulja a világ, hogy a diktátorokat agyon kell lőni, vagy örökké gyilkolni fogják őket az assadhoz hasonló férgek! Családok pusztulnak és mindezt azért, mert a diktátoroknak nem kell számolni azzal, hogy a családjának is baja eshet ha elveszti a háborút. Ha a feleségét meg a kölykeit is halál fenyegetné, ne félj bele sem mert volna kezdeni, lemondott volna, vagy vitte volna az egész vérét a halálba. Családostól kell kiirtani minden diktátort példát állítva a világba, ha a hatalomért a népet gyilkolod, akkor családostul leszel kiirtva. Ne félj hamar megszűnnének a diktatúrák!
kaktuszvirág
2013. szeptember 03. 10:45
Putyinnak lesz egy-két szava Obamához,ha támadni fog.Az Orosz medve már nem gyengélkedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!