Tradicionalista receptek a „jó világ” végére

2013. szeptember 24. 20:16

Putyin beszédét akár az egyre nagyobb hangsúlyt kapó tradicionalizmus, mint politikai koncepció újradefiniálásának is tekinthetjük.

2013. szeptember 24. 20:16
Jarábik Balázs
Új Szó

„Megfigyelők és bennfentesek szerint Vlagyimir Putyin rég nem látott energiával, triumfalizmussal és zsoviálisan kezelte szokásos, háromórás expozéját a Valdai Fórumon (ahová Ján Čarnogurský is hivatalos volt). A Valdai Fórum immár hagyományos konferencia, ahol a világ különféle szakértői, elemzők, akadémikusok és egyre több politikus is azon vitatkozik, merre tart Oroszország.

Hogy mitől volt Putyinnak széles jókedve, azt sokan találgatják. A szíriai szerepvállalás biztos az egyik fő ok, bár az orosz gazdaság helyzete, és amilyen gyorsan változik a globális energiapiac (az oroszok hátrányára), nem sok okot ad a kedélyeskedésre. Annyi bizonyos, hogy korábban az Oroszországgal eleve szimpatizáló, nem túl kritikus külföldi vendégeket hívták meg (például Čarnogurskýt), de most az orosz ellenzék is jelen volt, ráadásul szerepet is kapott.

Putyin beszédét akár az egyre nagyobb hangsúlyt kapó tradicionalizmus, mint politikai koncepció újradefiniálásának is tekinthetjük. Ennek alappillérei a Nyugat morális válsága, értékrendjének (amiből kizárólag a politikai korrektség, illetve a »homoszexualitás« van kiemelve) ostorozása, a többség akaratának érvényesítése (többségi »jog«), és a nemzeti identitás hagyományos, ortodox értékrendre való alapozása, valamint a kisebbségi jogok betartása. Tulajdonképpen nincs ebben semmi új. Ami azonban új volt, az a nagyobb legitimizációhoz való fordulás. Kritikus külföldi megfigyelők meghívása, az orosz ellenzék szerephez juttatása, az egyik legtisztább helyhatósági választások megrendezése és a regionális választások visszaállítása mind-mind a legitimizáció visszaállítását szolgálja. De a demokráciának sem rossz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. szeptember 25. 11:02
==A fosszilis energiát felhasználva napelemparkokat kéne építeni, mert a napelemmel egy egységnyi fosszilis tüzelőanyagból 18-szor annyi elektromos energia nyerhető, mintha simán direkt elektromos áram termelésére használjuk... ...A gond ott van, hogy ezt nem harminc évvel ezelőtt kezdtük el.== Persze, lehet trükközgetni az energia emberi felhasználásra történő előkészítésével, ide-oda alakításával, stb. Azonban a fogyasztás drasztikus csökkentése nélkül kampec. Csak az eltelt idő lehet más.
perszekutor
2013. szeptember 24. 21:54
Háború esetén - alighanem - a legyőzöttek lennének a nyertesek.
perszekutor
2013. szeptember 24. 20:44
Megoldás: Visszatérés a Paradicsomba. Valahogy így: Mózes IV. 21.: 5. És szóla a nép Isten ellen és Mózes ellen: Miért hoztatok fel minket Égyiptomból, hogy meghaljunk e pusztában? Mert nincsen kenyér, víz sincsen, és e hitvány eledelt útálja a mi lelkünk. 6. Bocsáta azért az Úr a népre tüzes kígyókat, és megmardosák a népet, és sokan meghalának Izráel népéből. 7. Akkor méne a nép Mózeshez, és mondának: Vétkeztünk, mert szólottunk az Úr ellen és te ellened; imádkozzál az Úrhoz, hogy vigye el rólunk a kígyókat. És imádkozék Mózes a népért. 8. És monda az Úr Mózesnek: Csinálj magadnak tüzes kígyót, és tűzd fel azt póznára: és ha valaki megmarattatik, és feltekint arra, életben maradjon. 9. Csinála azért Mózes rézkígyót, és feltűzé azt póznára. És lőn, hogy ha a kígyó valakit megmar vala, és az feltekinte a rézkígyóra, életben marada. http://users.atw.hu/gepeszkonyvtar/down/20.pdf
József42
2013. szeptember 24. 20:43
Putyinnak nagyon igaza van, a nyugat rossz útra tévedt a kulturális marxizmussal. Véget kéne vetni már ennek kisebbségimádó szar ideológiánk, hisz mindenki tudja, hogy olyan férgekről van szó, akiket csak a polkorrekt agymosás meg ombudsmanok és jogvédők siserehada tudja ki tudja meddig megvédeni a nemzet természets immunrendszerétől. http://kitartas.net/2012/07/01/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-a-nyugati-kultura-alkonya
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!