Szaporodjatok!

2013. augusztus 06. 18:59

Amikor Rétvári Bencének és a többi önjelölt demográfus-politikusnak a farka helyett az agya sül el a szaporodás témakörében, jobb, ha menekülünk.

2013. augusztus 06. 18:59
Szerbhorváth György
parameter

„A szülőfaluban tartották a hétvégén az első délvidéki családkongresszust vagy mit (még jó, hogy én több, mint 2000 km-re voltam tőlük), ami úgy délvidéki, hogy hét országból érkeztek a nagycsaládosok, és az anyák mellé persze az anya-politikusok.


Minden tiszteletünk a nagycsaládosoké, ám amikor Rétvári Bencének és a többi önjelölt demográfus-politikusnak a farka helyett az agya sül el a szaporodás témakörében, jobb, ha menekülünk. (...)

Rétvári persze nem olyan hülye, de ezzel a diszkurzív stratégiával utal arra is (finoman, leplezve), hogy a több százezer magyarországi állampolgár, aki az utóbbi időben nyugaton keresett munkát, megélhetést, jövőt magának, meg az a pár százezer, aki ezt tervezi – nem számít. Csak az számít, aki marad, és aki dug, gyereket csinál. Ez érvényes a határon túlra is, de ez a hurráoptimista hazugság azért oly szemfényvesztő épp a Vajdaságban, mert mióta a magyar útlevéllel bárhová távozhatnak munka reményében a magyarok (és a szabályokat kijátszó szerbek stb.), azóta látványossá vált az elköltözés. Nem csak magányos, húszas éveikben járó fiatalok, de komplett családok távoznak, és már nem Magyarországra, hanem a messzi távolba, redőny lehúzva, virágok és macskák a nagymamánál, ház eladó, de nincs kinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 07. 10:42
" jobb, ha menekülünk" Hát, ha úgy esik jól, mi nem tartóztatunk!
pedroamigo
2013. augusztus 07. 10:15
Szvsz nem a politikusoknak kellene ezzel hakniznia hanem a demográfusoknak. Ők azok akik képben vannak a politikus csak kapargatja a témát. Viszont rendesen félre tudja vinni ha vmi a rögeszméjévé válik...
atila68
2013. augusztus 07. 09:38
Szerbhorvát... Na mi ez ha nem az önértékelési zavar melegágya? Magyaromán e vagy?
atila68
2013. augusztus 07. 09:37
Akkor menekülj. Mindenkinek jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!