Űrkísérlet Erdélyben

2013. augusztus 12. 13:11

Könnyű a magyar politikusnak, odamegy, hetvenkedik, mint a katona Plautusban, felingerli a barnamedvét – aztán hazajön. A helyiek meg ott maradnak a medvével.

2013. augusztus 12. 13:11
Szele Tamás
Gépnarancs

„A román külügy már Orbán Viktor tusványosi beszéde után is összevonta a szemöldökét, de miniszterelnököket nem illik hangosan rendreutasítani – ám egy pártelnök más eset. Mint jegyzékükben kijelentették, visszautasítanak minden szélsőséges megnyilvánulást, melyre Románia területén kerül sor, és a minisztérium: »egy hónapon belül másodszor kényszerül állást foglalni egyes magyar hivatalosságoknak a stratégiai partnerségnek ellentmondó kijelentéseivel szemben, amelyek Románia szuverén területén rendezett nyári táborokban hangzottak el«. Hát, ezt bizony nekünk mondták. Ebből illenék érteni, ha nem akarjuk az erdélyi magyarok sorsát tovább rontani. Mert könnyű a magyar politikusnak, odamegy, hetvenkedik, mint a katona Plautusban, felingerli a barnamedvét – aztán hazajön. A helyiek meg ott maradnak a medvével. Holott, ha nem piszkálnák, a maci ugyan akkor sem lenne játék, de legalább nem támadna.

De ez a medve most dühös. Sőt. Mint a pozsonyi Új Szó írja: Az Adevarul című bukaresti napilap internetes oldalán még szombaton közölt véleménycikkében a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert Bogdan Diaconu Vona Gábornak a román lapokban tág teret kapott kijelentését kommentálja, amely szerint ha a magyar érdek csupán a Romániával való konfliktus árán képviselhető, akkor a konfliktust is vállalni kell.

Megéltük, hogy egy magyarországi náci párt vezetője paramilitáris csapatokkal körülvéve háborúra uszít bennünket a saját országunkban – fogalmazott a képviselő, aki nyilvánosan szólította fel a román külügyminisztériumot, hogy nyilvánítsa nemkívánatossá Vona Gábor személyét, és egyszer s mindenkorra tiltsa be Románia területén a Jobbikot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burkus Gordon
2013. augusztus 13. 02:24
A Lomposokat igazán elkaphatná egy retyezáti barnamedve.
MacElek
2013. augusztus 12. 20:39
Milyen medvével?
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 12. 19:31
Ezt már egy éve is lehetett látni,hogy Orbánék egyre többször járnak majd erdélybe,és mindenbe belepofáznak ami ott zajlik.Sokszor ostoba módon.Okosan,diplomatikusan többre mennének mint erővel.Ponta előbb-utóbb meg fogja unni.
Maddox
2013. augusztus 12. 18:02
Ez a Szele Tamás egy álmodozó hülye. Tényleg azt hiszi, hogy ha nem szólsz a románhoz, akkor hirtelen szabad lesz magyarul beszélned, és visszakapod az iskoládat, meg nem lop meg többet. Ilyen egy igazi álmodozó libsai idióta. Ezzel az álmodozással szaladt el mellettünk az utóbbi 90 év, közben a románok módszeresen és kitartóan pusztítottak mindent, ami magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!