Az igazság fáj

2013. augusztus 09. 16:32

Márpedig Orbánnak nagy fájdalmai lehetnek.

2013. augusztus 09. 16:32
Molnár Iván
Új Szó

„A Fidesznek már nem elég, hogy a közmédiát a legprimitívebb propagandaeszközzé alacsonyította le, az emberek többsége ugyanis a köztévé és a közrádió híreit már csak akkor nézi, hallgatja, ha arra kíváncsi, hogy ezúttal mit hallgatnak el. Aki hiteles információkra vágyik, annak maradnak a kereskedelmi csatornák és a pártoktól független sajtó. A diktatúra azonban nem tűri a független hangot. Mivel Orbán még nem teheti meg, hogy önhatalmúlag felfüggessze a független sajtó működését, ahhoz folyamodik, amihez ért: megpróbál a független sajtóból is ugyanolyan ellenséget kreálni, mint a bankokból, a nyugdíjpénztárakból vagy a rendszert kritizálni merő értelmiségiekből. (…)

Nos, a diktatúrák bevett munkamódszere, hogy saját bűneiket vetítik ki a nekik nem tetsző, általuk ellehetetlenítésre ítélt csoportra. Nincs ez másként az Orbán és pártja által terrorizált Magyarországon sem. Ha valaki nyomást gyakorol és megtéveszti a magyar embereket, politikailag torzítja a magyarországi médiapiacot, az egyedül az Orbán-kormány és az őt vakon kiszolgáló közmédia. Orbánnak fáj, hogy nem minden sajtótermék őt ajnározza, hogy vannak még olyan független elemzők, mint például a Policy Agenda, amely nem fél kimondani, hogy a Fidesz gazdaságpolitikájáért nagy árat fizetett a magyar gazdaság. Hogy a háztartások egy része számára már a puszta túlélés is kérdéses, és hogy már az idősebb korosztályok is kénytelenek elhagyni az országot, ha nem akarnak éhen halni. Az ilyen hírek természetesen »nyomást gyakorolnak« a magyar emberekre, megtévesztésről azonban csak az beszélhet, akinek mindez kellemetlen. Kellemetlen, mert igaz, és az igazság fáj. Márpedig Orbánnak nagy fájdalmai lehetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2015. március 21. 16:28
Ez az ostoba összehord itt hetet havat. A HVG-t kifelejtette. Állandó jelleggel mocskolja Orbán Viktort. Undorító ez a cikk az írójával együtt. Annyira rosszindulatú ostoba.
koronaszepe
2014. szeptember 10. 21:52
A Fidesz arra jött rá nagyon hamar, hogy túl jó üzlet az ostobaságotok, és átsasszézott jobbra. Könnyű préda vagytok ...
David Karúszó
2014. január 10. 10:45
"Aki hiteles információkra vágyik, annak maradnak a kereskedelmi csatornák és a pártoktól független sajtó." Ja, mint a szervilis Napló interjú 2006 szeptemberében Orbán Viktorral, amikor a Sváby (aki ott cigizett és röhögött a tv-székház ostromnál) megpróbálta összemosni a jobboldalt a baloldallal (vagy mivel), mintha Orbánról szólna a történet; azt érdemes megnézni, ahogy Sváby heteg-habog, folyton Orbánra tereli a felelősséget, aki egyszer kifakad és el is küldi Svábyt a rákba, majd a legvégén, ahogy elköszönnek egymástól: Orbán azt mondja Svábynak (miután az magyarázkodik, hogy "ő csak kérdezett"), "Önnek kell elszámolnia a megbízóival ezügyben", vagy valami hasonló. Ennyit a hiteles, független kereskedelmi csatornákról!
Fahrenheit 451
2013. november 21. 12:25
"tisztességes magyar családban nem adnak Iván nevet a gyereknek" Akkor Darvas Iván nem magyar vagy nem tisztességes? http://hu.wikipedia.org/wiki/Darvas_Iv%C3%A1n
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!