Nem történt semmi – A médiatörvény módosításáról

2013. február 18. 20:19

Ezek a változások akkor sem tudnának javítani a sajtószabadság helyzetén, ha nem csak a jelenlegi elnöki mandátum lejárta után hoznának változást.

2013. február 18. 20:19
Polyák Gábor
Mérték blog

„A szemfényvesztés csúcsa a szakmai szervezetek bevonása a jelölési eljárásba. Még ha el is fogadjuk, hogy az Európa Tanács döntéshozóinak nem kell tudniuk, hogy a Magyarországon működő »szakmai, érdekképviseleti és önszabályozó« szervezetek egy része annyira sem keresi a konfliktust a kormányzattal, hogy a miniszterelnöknek nem tetsző nevet merjen javasolni, az azért a messzi Strasbourgban is feltűnhet, hogy a »felmerült személyi javaslatok megfontolását követően« tett miniszterelnöki javaslat semmilyen érdemi beleszólást nem jelent. A miniszterelnök udvariasan meghallgatja a javaslatokat, vagy éppen el sem olvassa azokat, aztán dönt, ahogy akar. A demokrácia netovábbja. (...)

És ennyi. Nem is olyan nagy hűhó a nagy semmiért. Ezek a változások akkor sem tudnának javítani a sajtószabadság helyzetén, ha nem csak a jelenlegi elnöki mandátum lejárta után hoznának változást. Természetesen továbbra sem tudjuk, mi lehet az Európa Tanács és a kormány közötti alku hátterében, de ebben a formában az sokkal több kárt okozott, mint amennyi hasznot hozott. A magyarországi civilek és más kritikusok megszólalásait egyre könnyebb lesz öncélú vagdalkozásnak beállítani. Milyen alapon kritizálunk egy szabályozást, amire az Európa Tanács is áldását adta? Sokan mondják, és én is így gondolom, hogy különben sem külföldről kell a segítséget várni, oldjuk meg mi magunk. Az Európa Tanács azonban lényegében hiteltelenné teszi minden eddigi és jövőbeli lépésünket. És azzal, hogy saját korábbi ajánlásait is figyelmen kívül hagyja, a saját tekintélyét is önkezűleg ássa alá.

Ezek után tényleg nem marad más, mint kétharmaddal hatalomba emelni egy demokratikusan elkötelezett formációt. Türelmetlenül várjuk a komolyan vehető jelentkezőket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2013. július 24. 10:07
Nekem tetszik, hogy valaki összeszedte, hogy mi a "szemfényvesztés csúcsa" és az "öncélú vagdalkozás". :) Valóban nem történt semmi és a médiaszabályozás úgy maradt, ahogy volt. Az én szakterületem agyonszabályozott, úgyhogy: Hihihihi, hehehe, hahahaha.
puszika
2013. február 20. 10:48
Álmodozol kisfiam?Juj de kellene az a 2/3.Nyugodj bele,már az ET sem segít,mert a dolgok rendben vannak.Ja,hogy nem a ti elképzelésetek szerint.Hát ilyen az élet.
OmegaMale
2013. február 19. 10:54
"Ezek a változások akkor sem tudnának javítani a sajtószabadság helyzetén, ha nem csak a jelenlegi elnöki mandátum lejárta után hoznának változást." Mivel a sajtószabadság helyzetén NINCS mit javítani, így azon csak a restauráció segíthetne, amivel visszatérnének az alany nélküli mondatok, a bizonyítás nélküli állítások és örökzöld sláger 'megbízható forrás'-ok. Végül is ezt is megírhattad Einstein. Ja, hogy mások visszaszólnak és állnod kell a véleményed kritikáját? Viseld egészséggel! XD
imres
2013. február 19. 10:53
Most mi is a gond, Polyák elvtárs? "A magyarországi civilek és más kritikusok megszólalásait egyre könnyebb lesz öncélú vagdalkozásnak beállítani." Igen. Helyére kerülnek a dolgok. A magyarországi álcivilek és a balliberális ocsmány férgek megszólalásai ezután szart sem érnek. Ki kell benneteket söpörni a közéletből, elvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!