Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

És akkor egy kis kritika is

2012. december 03. 13:37

Egészen szomorú, hogy szóba se kerültek például az LMBTQ csoportok helyzete.

2012. december 03. 13:37
Kettős Mérce
Facebook

„És akkor egy kis kritika is. Amellett, hogy szerintünk ez egy nagyon fontos tüntetés volt, és nagyon jó volt ebben az ügyben, ilyen időben, ennyi embert az utcán látni, pár dolog hiányzott.

Bár baromi fontos volt, hogy a színpadon elhangzott utalás a cigánygyilkosságokra, de azért jegyezzük meg, végig kb az antiszemitizmusról volt szó. Pedig a magyar cigányság is sok konfliktust szenved el, a magyar zsidóság mellet, az pedig egészen szomorú, hogy szóba se kerültek például az LMBTQ csoportok helyzete.

Az külön borzasztó volt, ahogy elhangzott a színpadról egy kis palesztin terrositázás, ami egy ilyen rendezvényen, ami a népek, vallások, identitások, sokszinűsége mellett áll ki, teljesen vállahatatlan.

És bár sok mondat hagzott el arról, hogy a Magyarországi jobboldal és a konzervativok milyen hibákat követtek el, hogy ide jutott Magyarországon a helyzet, szomorú volt, hogy a magyarországi baloldal, a liberálisok hibáiról szinte szó se esett. Pedig a felelősség közös!

Ha legközelebb valaki a kirekesztés, a fasizmus, ellen tüntet, reméljük ezek a dolgok is eszébe jutnak, és akkor egy mégjobb tüntetésen vehetünk részt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. december 03. 16:53
Zokni! Igazad van, kényszerítsétek a vezírt nyílt színvallásra! Ne jácccca itt a nemzetit, amikor nem is az!
Zokni
2012. december 03. 14:52
Ami azt illeti, az is jobb lett volna talán, ha a jobboldal felelősségét sem firtatják a szónokok. Illetve az az egy, amelyik megtette... Viszont, a javaslata, hogy a Fidesz Orbán szájából nyilatkozzon a Jobbikkal szemben, teljesen jogos, és helyénvaló volt, hiszen pontosan a mostani Fidesz-felelősség vállalásának a valódi határait firtatta: Vajon csak annyiban foglal ellenkező álláspontot, amennyiben valamelyik fontosabb "csicskását" (vagy fegyvertársát...) küldi ki, vagy gyerekes pofonosztás fenyegetésével csökkent egy sima zsidózás jelentőségét, avagy miniszterelnökként, hatalma teljes súlyával, és fenyegetésével nyilatkozik a Parlament egyik pártjának határozottan NEM odavaló állásfoglalásáról.
orion
2012. december 03. 14:38
"Egészen szomorú, hogy szóba se kerültek például az LMBTQ csoportok helyzete." Tényleg. Egészen szomorú. Értük szomorkodjam vagy ellenük?
kaktuszvirág
2012. december 03. 14:37
Ezenkívül kívánatos lett volna,hogy a cigány ügyvédek egyesülete és a zsidó bányászok szakszervezete is szót kapjon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!