Született politikus

2012. szeptember 27. 10:45

Újabb ászukat vesztették el a héten a vajdasági autonómia iránt küzdők. Igaz, erről részben épp maguk tehetnek.

2012. szeptember 27. 10:45
Szerbhorváth György
Parameter.sk

„Nenad Čanak huszonéve számít élharcosnak a témában, az utóbbi időben már inkább bohócnak tűnt, végül pedig verőlegénynek hitte magát. Čanak neve aligha ismert a határon túl (mármint Szerbiából nézve), hisz egy törpepártot vezet bő két évtizede, a Vajdasági Szociáldemokrata Ligát, amely többnyire csak koalícióban mérette meg magát, így válhatott újra májustól is Čanak a szerbiai szkupstina képviselőjévé (volt a tartományi képviselőház elnöke is). A képviselőségről most lemondott, miután kocsmai verekedésbe keveredett. Hiszek én Čanaknak, hogy kiprovokálták a verekedést, s a kávézóban verbál- szexuálisan is zaklatta testvére lányát egy alak, akiről aztán végképp nem tudni semmi konkrétat (és jót), ahogyan errefelé mondják, ő is egyike az »ellentmondásos üzletembereknek« és tán a most hatalomra kerülő »haladókhoz« húz. De aztán őt húzta meg Čanak a kávézó előtti parkolóban, a fotók alapján nem is kicsit. (...)

Nenad Čanak kiesése a pikszisből tehát nem csak azért bírhat jelentős következményekkel, mert szerintem mégiscsak a jobbak közé tartozott, hanem mert az ellenzék, a normálisabb, az európaibb, az autonómia-párti ezzel csak gyengülni fog. A szocialista-»haladó« kormányzat meg röhöghet a markába, noha egyik miniszterük, a Velja nevű, szívesen használja a konfliktusok megoldása során az öklét és a lábát (minden következmény nélkül), de ez épp az ő politikai kultúrájuk, szóval, még érthető is.

De az nem érthető, mi lett Čanakból – a fenyegetések ellenére sem -, hogy még záróra után is egy parkolóban várakozik a testőreivel, és elégtételt vesz a sérelmekért. Íme, még ő sem gondolja úgy, hogy a törvények, a BTK nem írhatók át, most a női családtag, a testvér gyermeke szentségek okán. Igaz, végül érthető ez is: politikusnak született, és rájuk valami mindig más vonatkozik, mint ránk,  többiekre. És neki biztos van egy kis tarcsija jó ügyvédekre is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!