Az összefogás hamis mítosza

2012. február 23. 09:36

Aki nem hajlandó összefogni, az áruló? Nemzetáruló? Vagy hazaáruló is? – noha a haza fogalma a kisebbségek esetében nehezebben értelmezhető.

2012. február 23. 09:36
Szerbhorváth György
Parameter.sk

„Aki nem hajlandó összefogni, az áruló? Nemzetáruló? Vagy hazaáruló is? - noha a haza fogalma a kisebbségek esetében nehezebben értelmezhető. A Vajdaságban például a kétség kívül az utóbbi bő másfél évtizedben legerősebb magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség nem hajlandó összeállni azon pártszövetséggel, melybe a három vagy négy többi magyar párt tömörült (isten tudja, éppen melyik párt mikor létezik vagy sem, újul meg, támad fel hamvaiból – egyébként e pártokat ott szellemesen valaki fax-pártoknak nevezte el, mert a párt a pártelnökből áll, aki faxon küldözgeti naponta a közleményeit, s a pártmunka ebben ki is merül…) Szóval, a VMSZ – taktikusan, hisz az összefogással alig nyerne valamit, viszont pozíciókat kellene majd felajánlania, feladnia – nem akar összefogni, de egyébként ők is mindig összefogásra buzdítanak, a Magyar Nemzeti Tanácsban úgy szereztek kétharmadnál is nagyobb többséget, hogy maguk mellé állították az ún. civileket, értemiségieket, mindenkit, aki függ tőlük, főleg az általuk osztogatott támogatásoktól.

Nem fogjuk napestig sorolni a példákat, amikor veszélyre, nemzeti érdekekre és a két szép szemükre hivatkozva a politikai erők az összefogás fogalmát aranyozzák be, minden mást pedig befeketítenek. Amikor pedig össze kell fogni, akkor vita sincs: vitázni majd akkor fogunk, amikor minden rendben lesz. Mondjuk, akkor meg már minek, de a logika nem a politika erőssége. Ilyenkor példákkal is elő lehet jönni, természetesen jó és követendő példákkal. Hogy ezek meg amazok hogy összefogtak: lám, az erdélyi magyaroknak egy szövetségük van (ja, már csak volt), meg hogy a bajban ez meg az a nép egyként állt ki, az angolok a németek ellen a világháborúban, hát akkor arisztokrata és munkás vállvetve küzdött a nácik ellen. Meg Amerika, az USA is ott van jó példának, egységes  a nemzet, büszkék az országukra, lengedeznek a zászlók. Vagy, és ezt épp az antiszemiták hozzák fel leginkább, ott vannak a zsidók! Hát azok hogy összefognak, mást se csinálnak, csak összefognak, egymást segítik mindenki más ellenében, csak a saját népük érdekeit nézik, a másét sose, ami nem szép dolog, sőt, gyanús, veszélyes, világhatalomra törnek – de ahogy összefognak, az példamutató!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. február 23. 12:51
Nehéz úgy összefogni, ha az egyik oldal a másiknak még a létezését sem ismeri el nemhogy szóbaálljon vele. Persze egymás nélkül nem jutnak sehová ezért bele van kódolva a kudarc minden próbálkozásba...
balbako_
2012. február 23. 11:11
A közös táborhoz közös gondolkodás kell. A balliberális oldal nem ismeri a nemzet, a haza, a család fogalmát. Nem is akarja érteni. A nemzet náluk lakhely, a haza a világ, vagy Európa, a család valami biszexuális közösség, egyfajta drogfelhős kommuna. Miről lehet ezek után beszélni? Aki pedig nem ismeri a nemzet fogalmát hogyan értelmezi a hazaárulást, nemzetárulást. Mint Kinga Gönczova, bambán néz ki a fejéből.
Best retards
2012. február 23. 10:29
"Aki nem hajlandó összefogni, az áruló? Nemzetáruló? Vagy hazaáruló is?" Jol latod a helyzetet camarada. Latod, tudsz te ha akarsz.
trespass
2012. február 23. 10:18
A VMSZ nem véletlenül a fidesz cimborája?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!