Újrahangolás

2012. február 10. 07:20

Örüljünk, hogy Magyarország lassan lekerül a világlapok címoldaláról, csökken a ránehezedő nyomás, s ezáltal szép lassan növekedhet a külpolitikai mozgástere.

2012. február 10. 07:20
Stier Gábor
Stier Gábor
MNO

„Nem érdemes azonban ezen már keseregni, örüljünk inkább annak, hogy növekszik az ország iránt a forint erősödésében talán legjobban megtestesülő bizalom. Örüljünk, hogy Magyarország lassan lekerül a világlapok címoldaláról, csökken a ránehezedő nyomás, s ezáltal szép lassan növekedhet a külpolitikai mozgástere. Mert erre, látva a globális válság okozta általános idegességet és a szomszédságban készülődő kormányváltásokat, már a közeljövőben nagyobb szükség lesz, mint azt sokan gondolnák. S próbáljunk meg valódi nemzetként örülni annak is, hogy a kormány, ha fogcsikorgatva is, de képes volt önkritikát gyakorolni, s remélhetőleg lassan már az eredményét is látjuk majd e kompromisszumkészségnek. S aki ezt megalkuvásnak, elvtelenségnek érzi, az egyrészt vegye figyelembe, hogy egy klubban vannak bizonyos szabályok, ráadásul nemcsak neki, hanem másoknak is van véleményük.

A szuverenitásunk egy részét önként, nem pedig nyomás alatt már az uniós csatlakozáskor feladtuk. De ne feledjük el azt sem, hogy a nemzeti érdekeket nemcsak karddal, hanem másként is lehet hatékonyan védelmezni. Néha úgy, ha kicsit lassítunk, látszólag meghőkölünk, s leülünk tárgyalni. Itt jegyzem meg, ne feledjünk el örülni annak sem, hogy közben, ha az elvártnál nagyobb hibaszázalékkal is, de a kormány nagy munkát végzett, s rengeteg, az utóbbi húsz évben elmaradt dolgot megváltoztatott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. február 10. 13:07
Megjött somdara és hozott egy semmit...;)
abraka
2012. február 10. 09:20
Csakhogy kedves Stier Gabika. Ezt nem ma, hanem egy évvel ezelött kelett volna ennek az ujságnak a lapjain leírnod. Akkor azt mondom, karakán gyerek vagy. Így viszont csak kullogsz a történtek után.
Obulus
2012. február 10. 09:16
Néztem a tv-ben Orbánt, úgy hallgatták a Millenárison, mint Németh Sándort a HIT gyülekezetében. Egy szekta irányítja Magyarországot, és ennek a szektának a törvényei alá akarják vetni az egész országot. Ez ellen történik most a bizottsági vita Brüsszelben.
slomovicz
2012. február 10. 08:47
A balos vörösfasiszta bérkommentelők hozzák a szokásos fröcsögésüket. Boldogan tapsolnak, a nyilvánvaló hazugságoknak, de még Ök is tudják, a kutya ugat- a karaván halad. Jól van ez így. A magyar választók 2010-ben elzavarták a pcsába (Copyrigt H.G.) ezt a bagázst, amit azóta sem tudnak feldolgozni. Mivel a nép nem támogatja Öket, megpróbálnak külföldi csatlósaik segitségével, visszamászni a hatalomba. Már s választások óta is számtalan alkalommal, hatalmas nagy pofonokat kapott, a vörösfasiszta gárda, de nem veszi tudomásul, hogy ezzel a politizálással, csak egyre lejjebb csúszik a lejtőn, addig-amig végképp eltünnek a politikai életböl. Nem különös dolog ez- már számtalan párt tünt el a közéletből. Ha ezek eltünnek, akkor van esélyünk, egy normális- hideg polgárháború mentes- hétköznapi életre, itt magyarországon. Jól van ez így. Ezt az utat végig fogjuk járni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!