Szabadabb Európát!

2011. november 04. 14:29

Megkérdezni a koszos görög parasztokat arról, hogy egyetértenek-e mindazzal, amit a fejük fölött kifőztünk?

2011. november 04. 14:29
Molnár Iván
Új Szó

„Az európai országok demokratikus közösségéről szőtt álmok emiatt nem váltak valóra, sőt, a kontinens politikai rendszere épp ellenkező irányba vette az utat, még ha a mindig mosolygó uniós csúcspolitikusok ennek ellenkezőjéről próbálnak is meggyőzni bennünket. Az európai döntéshozók görög népszavazással kapcsolatos felháborodott reakciói csak a jéghegy csúcsa, hiszen az elmúlt időszakban Szlovákia, korábban pedig számos kisebb ország is megtapasztalhatta, hogy csak egyvalamit várnak el tőle Európában: bután bólogatni mindenre, amit Franciaország és Németország közösen kifőznek.

A legfontosabb döntések ugyanis ma már a francia elnök, Nicolas Sarkozy és a német kancellár, Angela Merkel titkos találkozói és éjszakai telefonbeszélgetései során születnek, amihez a többiek vagy alkalmazkodnak, vagy az unió propagandagépezete a földbe döngöli őket. Megkérdezni a koszos görög parasztokat arról, hogy egyetértenek-e mindazzal, amit a fejük fölött kifőztünk? Minek? Mi tudjuk, mi a jó nekik, és boldoggá tesszük őket akkor is, ha beledöglenek. Akik az 1989 előtti kommunista rendszerben nőttek fel, azok számára mindez nem újdonság, azt is tudják azonban, hogy az a rendszer is csak papíron volt demokrácia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. november 05. 05:33
még egy szó a demokráciáról.Ha okos a démosz, akkor jó a demokrácia, bár még akkor is fennáll a veszélye, hogy hangolhatják és teszik is nyilván.Többnyire viszont a demokrácia, csak létszámot jelent és nem minőséget, tehát baromság.Nyilván nem véletlenül alakult ki az állam mint elnyomó szervezet, mert mindig és mindenhol az.Persze a diktatúra is baromság mert egy kútfő azért karcsú ahhoz, hogy átlásson egy komplett rendszert, esetleg ideig óráig mehet a dolog.
trendo
2011. november 04. 22:36
Az EU Napóleon és Hitler nagybirodalmi álmainak megvalósítása békés eszközökkel. Amelyik ország vezetése ezt nem tudta a belépés előtt, az vagy földbuta alkalmatlan, vagy fizetett hazaáruló volt.
anticonstitutionelle
2011. november 04. 20:50
Sajnos a demokrácia ma nem jelent mást mint féktelen állami költekezést. Ez a válság pont erről szól. Talán a piacok most már nem adnak olcsó hitelt minden jött-ment államnak hanem hajlandóak lesznek a pirvát szektorba fektetni. Ez mindenkinek jobb lenne.
wartog
2011. november 04. 20:19
én nem tudom, hogy szükséges-e a demokráciát feszegetni, ha itt Mao-on, az ő szavazásuk miatt nekem kell szopni mint a nyenyecnek.Bocs torkos borznak. Tud mind a kettő állítólag.Na mindegy.Kell-e vajon a kisgyereket beereszteni, a puskaporos szobába, egy égő fáklyával. nyilván nem.Amit a demokráciáról gondolok, ne feledjük egyszer 85 millió ember harsogta, hogy heil Hitler. Mit kezdjünk tehát a demokráciával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!