Eurószekta

2011. május 13. 17:40

Ha ilyen a beígért eurómennyország, milyen lehet a pokol?

2011. május 13. 17:40

„Mindannyian jól emlékszünk még az euró bevezetése előtti reklámkampányra, amely során már-már földi paradicsomot, mennyei állapotokat jósoltak arra az esetre, ha az eurózóna tagjai leszünk.(...)

A vezetők közben minden tagot figyelmeztetnek, hogy szó sem lehet a kilépésről, hiszen ez egyenlő lenne a halállal. Az eurózónát elhagyó országot szó szerint a földbe döngölnék, elkövetve mindent, hogy a gazdasága darabjaira hulljon. Szlovákia egyelőre csak pajkos kis rendbontónak számít, időnként beszól, nagyobb ellenállást azonban nem tanúsít, és ha lehurrogják, beáll a sorba. Badarság lenne azonban azt hinni, hogy ha tartjuk magunkat a vezetők utasításaihoz, nem eshet bajunk. Görögország, Írország és Portugália példája mutatja, mi vár azokra, akik nem az elvárások szerint viselkednek. A pellengérre állított országokat ma felelőtlen pénzszórással, pazarló szociális rendszerrel, lustasággal vádolják, azt állítva, hogy az eurózóna szorgos országain élősködtek, amiért most bűnhődniük kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2011. május 14. 09:42
...."Ha ilyen a beígért eurómennyország, milyen lehet a pokol?"... ....lépjetek ki, ...aztán majd akkor megtudjátok...
Nemhivo
2011. május 14. 09:41
...a szerencsés szerző ma már igazi pénzért írhatta ezt a fél igazságokkal teletűzdelt pamflettet... Kár, hogy nem teszi fel a kérdést,... hogy valódi alternatívának gondolja vajon a szlovák játékpénz visszaállítását? ..amúgy pedig (velünk ellentétben!) nincs eu szkepticizmus szlovákiában...
istimester
2011. május 13. 20:05
”Görögország, Írország és Portugália példája mutatja, mi vár azokra, akik nem az elvárások szerint viselkednek. A pellengérre állított országokat ma felelőtlen pénzszórással, pazarló szociális rendszerrel, lustasággal vádolják, azt állítva, hogy az eurózóna szorgos országain élősködtek, amiért most bűnhődniük kell.” 1. Ez nem igaz. 2. Ha ezt állítanak, Irország kivételével igazuk is lenne, ugyanis a görög és portugál helyi Gyurcsányok tonnaszámra vették fel az eurozóna előnyeit kihasználva az olcsó kölcsönöket, miközben nulla teljesítmény volt az országuk mögött.
istimester
2011. május 13. 20:00
Nem az euróval, mint pénznemmel van gond, hanem azzal, hogy magán bankokat mentenek meg közpénzből(Pl. Irország német nyomásra). Na az ám kurva sokba kerül..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!