Göncz Árpád megszólalt

2011. január 10. 07:32

Göncz, Hável és Michnik Magyarországnak üzen: 1989 fontossága mit sem változott, sőt az új diktatúra árnyékában vívmányai felmagasztosulnak.

2011. január 10. 07:32
„A Fidesz-közeli hetilapban úgy aposztrofálták, hogy volt SZDSZ-esek tiltakoznak a demokrácia magyarországi szétverése ellen, persze ez is a szokásos fideszes csúsztatás. Az ugyanis tény, hogy az egykori magyar liberális párt sok prominense aláírta a tiltakozó, az Uniót lépésekre ösztökélő levelet - nagyon jól tették! -, de számomra a legfontosabb a dokumentum nemzetközisége és egy régóta várt szignó az elmúlt húsz év legnépszerűbb politikusától, Göncz Árpádtól. De az aláírók között ott van többek között Václav Havel és Adam Michnik is - pedig nem is régi SZDSZ-esek. (...)

Göncz, Hável és Michnik Magyarországnak üzen: 1989 fontossága mit sem változott, sőt az új diktatúra árnyékában vívmányai felmagasztosulnak. Még akkor is, ha egy országgal akarják elhitetni a hazugságot: az elmúlt húsz év sikertelen volt, hogy a rendszerváltásnak több a vesztese, mint a nyertese. Az akkor létrehozott alkotmány kiállta az idő próbáját, ma is működőképes, csak az abba belefoglalt szabályokat kellene betartani. A levél aláírói hitet tesznek a szabadság és a demokrácia alapértékei mellett. Hát, nem feltűnő, hogy Barrosónak ki kell mondania egy sajtótájékoztatón, hogy Magyarország jogállam? Mintha egy uniós elnökséget betöltő országgal szemben nem ez lenne a minimális elvárás? Bizonygatni kell, hogy nyugi, még azok vagytok?

Persze, e levél önmagában nem fogja megingatni a Fidesz-rezsimet, de a lépés szimbolikus, és erőt ad a demokrácia híveinek. Ugyanakkor van itt még feladat, de lehetőség is.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2011. január 10. 23:08
Miért? Göncz Árpád nem volt SZDSZ-es? Én egyébként csak az ütődött vigyorgására emlékszem az öregnek, meg a járására, ami olyan volt mintha állandóan pelenkát hordott volna........ Csodálkoztam is, amikor Gyurcsány külügyminisztert csinált a lányából, hogy jé ilyen is van neki, bár igaz, kicsit kócosabbra sikerült az átlagnál, ami nemzetközi viszonylatban is feltűnést keltett.... :)
morfondír
2011. január 10. 22:16
50 méternél beakasztani a 400méteres síkfutáson valakinek. Kb. ehhez tudom hasonlítani. Aztán meg csodálkozunk, ha nem ér célba, vagy ha igen, csapnivaló idővel.
Kündü
2011. január 10. 18:34
No, még MÁDL Professzor Úr is mondjon néhány rekedtes, száraz, unalmas mondatot, mert a lejárt mandátumú vén bolond közt. Elnökök ZOMBIKÉNT TÁMADNAK! Nem Göncz, hanem Sólyom se normális már.....
várúr
2011. január 10. 17:54
Ráadásul Göncz volt az első, aki "fasizálódás" miatt szabályosan feljelentette Magyarországot (La Stampa ügy).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!