Élvhajhász politikusok

2010. május 21. 08:50

A jelenlegi szlovák kormány nem folytatta az előző kormány által megkezdett, a gazdaság egészséges fejlődését biztosító reformokat, átláthatatlan és pénzszóró gazdaságpolitikát folytat.

2010. május 21. 08:50
„Szlovákiának e héten újra megmérték a vérnyomását, és az eredmény ijesztő. A svájci székhelyű IMD gazdaságkutató intézet e héten kiadott versenyképességi ranglistáján, amely 58 országot rangsorol a vállalkozói környezet szempontjából, Szlovákia a tavalyi 33. helyről a 49. helyre esett visssza. Lehagyott bennünket Csehország, Lengyelország és még a szlovák politikusok által oly sokszor lenézett Magyarország is. E két utóbbi idén még feljebb is tornászta magát a listán, csak Szlovákia rontott a besorolásán, miközben már 2004 óta stabilan a 33. hely körül mozogtunk. Az IMD azonban a jó orvoshoz hasonlóan a »magas vérnyomás« okait is megmagyarázta. A jelenlegi kormány nem folytatta az előző kormány által megkezdett, a gazdaság egészséges fejlődését biztosító reformokat, átláthatatlan és pénzszóró gazdaságpolitikát folytat. Ugyanakkor csak nagyon keveset tesz azért, hogy újabb külföldi beruházók telepedjenek le nálunk, és szinte semmit sem tett a hivatali korrupció és a vállalkozókra háruló adminisztratív terhek felszámolása ellen, arról már nem is beszélve, hogy a gazdasági válsággal indokolt állami beavatkozások hatása erősen kétségbe vonható. AZ IMD szerint a vállalkozói környezet javítása érdekében – amely nélkül csak nehezen sikerül csökkenteni az egyre magasabb munkanélküliséget – a kormánynak csökkentenie kellene a korrupciót és a vállalkozókra háruló adóterheket, rugalmasabbá kellene tennie a munkapiacot, jobban oda kellene figyelnie arra, hogy mire is költi a pénzét, és persze kerülnie kellene az értelmetlen és alapjaiban elhibázott állami beavatkozásokat a gazdaságba.

Csaknem teljesen biztos azonban, hogy a kormány ezúttal is úgy reagál majd, mint a szenvedélybetegek többsége. Ahelyett, hogy hallgatna az orvos tanácsára, mentve, ami még menthető, inkább kétségbe vonja az orvos szakmai felkészültségét és a mérőműszer pontosságát, vidáman folytatja az eddigi romboló életstílusát.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2010. május 21. 12:30
Ráadásul Dzurindát még a kinti magyarok is csípték. Akko most BayerZsóti rendszámot vált?
elGabor
2010. május 21. 09:20
Robert Fico lehet Szlovákia Gyurcsány Ference. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!