Kylian Mbappét elbúcsúztatták a szurkolók, csak az elnök nem tudja, hogy távozik

2024. május 13. 12:57

A minap elköszönt, vasárnap eset pedig a PSG-drukkerek is megköszönték a világbajnok labdarúgó párizsi teljesítményét.

2024. május 13. 12:57

Nyitókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images
 

Vereséggel, de bajnoki címmel búcsúzott a Parc des Princes közönségétől és a Paris Saint-Germaintól Kylian Mbappé. A francia válogatott csatár hét év után hagyja el a PSG-t. A világklasszis futballista minden bizonnyal a Real Madridhoz igazol, mivel a szerződése a nyáron lejár, így ő dönthet, kit választ. A francia napilap, a L’Équipe vasárnap arról írt, hogy az a hír járja a klub háza táján, a PSG nem tudott a 25 éves támadó döntéséről és az elnök, Nasszer el-Helaifi is csak Mbappé videójából tudta meg, hogy a játékosa végül távozik.

Ez nagyon érdekes, mivel a sajtó már legalább egy éve arról ír, hogy a futballista nem hosszabbítja meg a szerződését, és a nyártól a kedvenc gyerekkori csapatához, a Real Madridhoz igazol.

Vasárnap este a hazai drukkerek hatalmas Mbappé-molinót feszítettek ki a lelátókra a találkozót előtt, amire a 25 éves támadó is érzelmesen reagált. Mbappé mindent meg is tett azért, hogy szépen búcsúzzon, a Toulouse elleni hévégi bajnokin már a 8. percben Mbappé-gólnak örülhetett a publikum, ám a PSG végül 3–1-re kikapott a liláktól, így kicsit keserédes volt a csatár szájíze a meccs után. A világbajnok francia félelmetes formában futballozott ebben a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve 47 meccsen 44 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott. A PSG-ben összesen eddig 306 tétmeccsen 255 gól mellett volt 108 gólpassza is. Kylian Mbappé utolsó mérkőzése a Paris Saint-Germainban majd a Francia Kupa döntője lesz, melyen csapata a Lyonnal játszik, így a párizsi ikon a bajnoki cím után akár újabb trófeával búcsúzhat klubjától.

Egyébként a Sky Sports értesülése szerint Mbappé jelentős fizetéscsökkentésbe megy bele azért, hogy a Real Madrid labdarúgója lehessen. A 25 éves francia csatár a hírek szerint ötéves szerződést köt a spanyol bajnokcsapattal, amelynél évente 15 millió eurót kereshet. Ehhez jön továbbá a 150 millió eurós aláírási bónusz, amelyet öt évre osztanak le a felek. A csatárzseni a Sky szerint a PSG-nél töltött utolsó évében már 75 millió eurót keresett, valamint a szerződésében is volt egy évenkénti 30 millió eurós aláírási bónusz.

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!