A Gazprom is beszállhat a Fradiba – 50 millió euróra ugorhat a klub éves költségvetése!

2024. április 23. 08:32

Csupa jó hír a Fradi háza táján: sorozatban hatodszor is összejött a bajnoki cím, a csapat szerdán a döntőbe jutásért játszik a Magyar Kupában és a hírek szerint a klub hamarosan egy új dimenzióba léphet.

2024. április 23. 08:32
null
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az immár 35. bajnoki címét begyűjtő FTC (amelynek éves teljesítményéről a Mandiner által megkérdezett szakértők véleményét ITT olvashatják) az utóbbi években az NB I egyik legnagyobb költségvetéssel rendelkező klubja volt (azt se feledjük: évek óta valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörébe jut a csapat, és ez már önmagában több milliárdos bevételt generál), ám a jelentős büdzsé a közeljövőben többszörösére nőhet!

Ezt is ajánljuk a témában

A Nemzeti Sport és a Blikk információja szerint ugyanis

küszöbön áll az orosz Gazprommal kötött megállapodás, amely révén az NB I legeredményesebb klubja éves költségvetése az 50 millió eurót (mintegy 20 milliárd forintot) is elérheti!

A világ legnagyobb földgázkitermelő cége korábban a Bajnokok Ligáját (az UEFA éppen az orosz-ukrán háború kirobbanása miatt bontotta fel a megállapodást) és a német Schalke 04 együttesét is támogatta, jelenleg az orosz Zenit és a szerb Crvena zvezda főszponzora.

SZTANKOVICS, Dejan
Dejan Sztankovics öröme: még eredményesebb csapatot építhet! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferencváros hivatalosan még nem jelentette be a megállapodást (erre az elkövetkező hetekben kerülhet sor, hiszen a hírek szerint a szerződéstervezet már elkészült), ám sokat sejtető a Külgazdasági és Külügyminisztérium állásfoglalása:

„Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb,

és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán”. 

A Ferencvárostól az nso azt a választ kapta, hogy az átigazolási értesülésekhez hasonlóan szponzorációs sajtóhírekre sem kívánnak reagálni.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­g­­ö­s­­ ­l­á­­­n­­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­­á­­­r­­n­a­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
2024. április 23. 18:01 Szerkesztve
A Ferencváros költségvetése 17,5 milliárd forint volt most. Az 50 millió euró az kb 19,5 milliárd (tehát kb 2-3 milliárdot ad a gazprom). Tehát nem akkora durranás ez. Kicsit túl van lihegve.
gyaloggos
2024. április 23. 11:47
AZ az ÖTVEN MILLIÓ eurós éves költségvetés JÓL hangzik, ÁMEN!
Grogu
2024. április 23. 10:32
Ennél jobb hír nem is lehetne. Mit gondoltok, vajon miért éppen a Gazprom lett? Pedig állítólag óriási tülekedés volt a szponzorok között, h ki is támogassa ezt a nagyszerű csapatot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!