Marco Rossi: Ha nem megfelelő a hozzáállás, rémálom lehet belőle!

2023. október 18. 00:08

A litvánok elleni mérkőzés lefújása után a játékosok és a szövetségi kapitány is önkritikusan értékelt.

2023. október 18. 00:08
ROSSI, Marco
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A futballisták közül először a selejtezősorozatban immár negyedszer eredményes Varga Barnabás nyilatkozott: „Nem a döntetlenért jöttünk Litvániába, az első félidőben gyengék voltunk, de a szünetben szerencsére rendeztük a sorokat, a győztes gól viszont már nem jött össze. Ebben a szakaszban megvoltak a helyzeteink, és elsősorban a küzdeni tudásunk feljavulása volt a legnagyobb különbség a két játékrész között.  Nem hiszem, hogy bárki ideges lett volna, de a korábbiakhoz képest a párharcokban nem voltunk ezúttal erősek.”

VARGA Barnabás
Semmi meglepő: Varga Barnabás ismét eredményes volt! Fotó: MTI/Illyés Tibor

 „Az első félidő teljesítménye nem volt méltó hozzánk!”

Szalai Attila szerint pozitívum, hogy volt tartása a magyar válogatottnak: „Egyáltalán nem leptek meg minket a litvánok, mi okoztuk saját magunknak a felmerülő problémákat. Rengeteg párharcot elvesztettünk, csínbe adtuk a labdákat, egyértelmű, hogy az első félidő teljesítménye nem volt méltó hozzánk! A második játékrészben rendeztük a sorokat, másfajta mentalitással léptünk pályára, a helyzeteink megvoltak, de a hazaiak kapusa háromszor is nagy bravúrral hárított  gólvonalon. Nyerni szerettünk volna, ám az mindenképpen pozitívum, hogy kétgólos hátrány után nem kaptunk ki. Tanulni kell a hibákból, le kell vonnunk a tanulságokat, és Bulgáriában kell belépnünk az Európa-bajnokság kapuján!”

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik büntetője védhetetlen volt! Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik őszintén elismerte: „régen játszottunk olyan rosszul, mint az első félidőben!” A csapatkapitány hozzátette: „A második félidőben megmutattuk az igazi énünket, de ez még nem volt elég a továbbjutáshoz. A csapathoz hasonlóan nekem is jobban ment a szünet után; mindannyian tanulunk ebből a mérkőzésből, de 

úgy gondolom, nem kell túlszomorkodni ezt a döntetlent. Van olyan mérkőzés, amikor nem minden jön össze,

 éppen ezért a pozitívumot vegyük észre, ahogy visszajöttünk a mérkőzésbe.”

Marco Rossi: Ezért a teljesítményért egyértelműen enyém a felelősség!

A szövetségi kapitány kőkeményen fogalmazott: „Amit meg kell értenünk: ha nem megfelelő a hozzáállás, rémálom lehet belőle! Sajnos ez történt az első félidőben: próbáltunk ezen a sáros talajú pályán stílusosan játszani, de egyetlen párharcot, egyetlen 50-50 százalékos párharcot nem nyertünk meg, ezért a teljesítményért egyértelműen enyém a felelősség! A szünetben azt mondtam, sokkal több labdát kell szereznünk, és a párharcokba félelem nélkül belemennünk. A második félidőben sokkal jobban dolgoztunk, egyértelműen fölénybe kerültünk, többször feltörtük a védelmüket, de nem volt olyan szerencsénk, mint mondjuk a szerbek ellen, a látottak alapján el kell fogadnunk ezt a döntetlent. Fejlődőképes csapat vagyunk, sok fiatallal, de azt is tudomásul kell venni: 

ha megfelelő úton jársz, akkor sem haladsz mindig zökkenőmentesen előre.

 Néha meg kell állni és levegőt venni: Bulgáriában javítunk!”

Nyitókép Marco Rossi elismerte a felelősségét a döntetlen miatt Fotó: MTI/Illyés Tibor 

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2023. október 18. 07:20
a hozzáállás megfelelő volt ezért nem is lett rémálom vannak ilyen napok amikor nem jön össze szinte semmi. De most azon vitatkozunk (mint a Brazilok, Németek stb.) miért nem tudtunk megverni egy nálunk gyengébb csapatot és nem azon hogy leszünk-e valaha képesek elkerülni egy megalázó vereséget Andorrától, Máltától stb.
Szerintem
2023. október 18. 06:28
Kár az első félidőért. Egyszerűen nem találták a helyüket, a ritmust a litvánok ellen. A másodikban viszont elvihettük volna a meccset. A litván kapus nekik tudással+mázlival sokat mentett. Egy átlag kapussukkal meg lehetett volna a 2:4 is, azt hiszem.
Tibi72
2023. október 18. 04:35
Kikapnak, akkor is nagyszerűek.
Gullwing
2023. október 18. 01:04
Sok nyafogónak: merjetek kicsik lenni...😁 Mert ti megérdemlitek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!