Pünkösdkor mint szélvész és tűzvész mutatkozik be a Nemzet lelke – a Tűzláng mindenkire leszáll

2024. május 19. 06:00

Az emberiség mindig az Isten útjain jár. Akkor is, mikor nem azt az utat tapossa, amit az Úr szán neki.

2024. május 19. 06:00
null
Kozma  Imre
Kozma Imre

(Nyitókép: El Greco: Pünkösd, részlet)

Lehet-e 2024-ben Európában, Pünkösd ünnepén felismerni a pünkösdi tűznek egy lángnyelvét, amikor a forrongó lelkek égbecsapkodó lángjai az alvilágból törnek elő s bősz szenvedélyek sárkányait szabadítják föl, míg a pünkösdi tűz minden szikrája az Égből szállott a földre?

Az emberiség mindig az Isten útjain jár. Akkor is, mikor nem azt az utat tapossa, amit az Úr szán neki,

vagy amit elbizakodottan és bántó hálátlansággal maga választott, vagy amit reá kényszerítettek.

A reánk kényszerített helyzetekben (háború) is azt érezzük, hogy emberfölötti erő dolgozik bennünk és általunk. S mikor az Erősség Lelkét, az Igazság Erejét könyörögve kérjük, akkor is – állig felfegyverzett világban is – az Isten Lelkének tüzéből kérünk egy szikrát a lelkünkbe és egy lángnyelvet a Nemzet lelkébe. 
Így van ez most is, amikor ezeréves örökségünket tépik, szabdalják Európában, s érdekek emelnek falat, gazdasági eszközök felhasználásával is, nemzetek közé.

Pünkösd a lélekkiáradás ünnepe. Az Úr az Igazság Lelkét küldte el e napon a mi újjászületésünkre.

Az apostolokban kigyúltak az igaz gondolatok. A hanyatló lelki energiák tűzlángban lobbantak föl. Az erők és más kegyelmek új forrásai nyíltak meg a lelkükben a Szentlélek ereje által. A halászemberekből bölcs apostolok lettek. A félénkekből bátrak, a lelkesen imádkozókból Isten igéjének harsonái.

A pünkösdi tűznél az élet új fényt kapott. Elvesztette régi hazug megvilágítását és minden az igazság, a bátorság és az erő fényébe öltözött.

Napjainkban sajátos lélekjárás jelentkezik a magyar történésekben…

A letiport igazság szava, a meggyalázott erény és hűség tiltakozása, a hamis vádak álnoksága, s ezek alapján a megítéltek meghurcoltatása. Ennek is tűzlángok jelzik az útjait, s a Nemzet lelkéből támadtak.

Ezekben fel kell ismerni a magyar Nemzet lelkét, szellemét, az erő érzetét. Ebben az erőben a nemzeti Géniusz (Szellem) bátor föleszmélése, a nagy célok meglátása, az egész nemzeti akaratnak a célokra irányulása jelentkezik. Ezekben legádázabb elleneinknek is fel kell ismerni az élni akaró magyar Nemzet lelkét, szellemét.

A nemzeti Géniusz mindig bent feszül, él, dolgozik a nemzeti életben.

Az Alkotmányban, a tudományos, az irodalmi és művészi törekvésekben – ha azok igazán egészségesek – felismerhetők a nemzeti lélek sajátosságai.

A nemzeti Géniusz békés napokban nesztelenül száll le, és mint a harmat a virágot, élteti, üdíti, folytonosan neveli a Nemzet lelkiségét.

Pünkösdkor, mint szélvész és tűzvész mutatkozik be a Nemzet lelke. A Tűzláng mindenkire leszáll.

A lelkekben új, ismeretlen energiák támadnak, amelyek a hősiesség, az állhatatosság és önfeláldozás műveire késztetik az embereket.

Megújul a föld, a Nemzet lelke újjászületik.

A lélekjárásnak ezt a tüzes útját járjuk pünkösdi hittel. S hívő lélekkel kapcsoljuk be a nemzet Pünkösdjét az apostolok Pünkösdjébe, amikor a fölébresztett erő diadalmas újjászületést jelentett a Szentlélekben, a Krisztus akarata szerinti életre. 

Bízhatunk, hogy ez a Megszentelt Láng hamuvá égeti a gyűlöletet, az igazságtól való elzárkózást és az ellene való tusakodást,

az ellenségeskedésnek minden elemét.

Kérjük az Urat, hogy legyen az összes nemzet lelkének Pünkösdje által olyan új világszületés, amelyben az Igazságnak és Szeretetnek Szent Lelke él.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­e­­l­­­d­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
bélsaczár
2024. május 19. 20:28
Az Úr Jézus Krisztus mondja:,,Hagyjátok őket; vakoknak vak vezetői ők: ha pedig vak vezeti a vakot, mind a ketten a verembe esnek."
törölt felhasználó
2024. május 19. 15:42
"Az apostolokban kigyúltak az igaz gondolatok." Ne alacsonyítsuk már le a Szentlélek kiáradását az első apostolokra azzal, hogy AZT HAZUDJUK, hogy "gondolatok" gyúltak ki a fejükben, úgy, mint amikor egy addig töprengő ember feje felett egy VILLANYKÖRTE gyullad ki a rajzocskákon. .
törölt felhasználó
2024. május 19. 15:34 Szerkesztve
Jézus SOHA nem beszélt se nemzetekről, se politikáról. Családról meg szaporodásról se beszélt soha. Jézus azt mondta, hogy az Ő országa NEM ebben a Világban van. A Főpapi imájában se "az emberekről" beszélt, hanem csak arról a maroknyi, kicsiny nyájról, akiket NEKI adott az Atya. Azokról, akik a Világ-BAN élnek, de NEM a világ-HOZ tartoznak. Kozma atya láthatóan eladta magát. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!