Sajtóértesülés: többen a felmondásukat tervezik a Katona József Színházban a DK-mutyi miatt

2023. december 05. 15:54

Baranyi Krisztina abban reménykedett, hogy nem a takarítónő viszi majd el a balhét – végül egy közönségszervezőt rúgtak ki.

2023. december 05. 15:54
null

Többen a felmondásukat tervezik az Origo információi szerint a Katona József Színházban azt követően, hogy az intézmény harminc százalékos kedvezményt adott a a DK tagjainak, majd elbocsátottak egy közönségszervezőt. A lap információi szerint „a Katona József Színház háttér-dolgozói között óriási a felháborodás a munkatárs kirúgása miatt, hiszen nyilvánvalóan Máté Gábor nélkül nem kaphatott volna a Gyurcsány-párt kedvezményt”.

Ahogy korábban a Mandineren is megírtuk, sajtóhírek szerint jelentős kedvezménnyel kaphatnak jegyet a Demokratikus Koalíció tagjai a fővárosi fenntartású Katona József Színházban a novemberi előadások jegyáraiból.

Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba!” – állt egy nyilvánosságra került levélben.

A hír kirobbanása óta már több színházi és kulturális szereplő is kommentálta a történteket – Vidnyánszky Attila bicskanyitógatónak, Kálomista Gábor aggályosnak, Jordán Tamás pedig helytelennek nevezte a helyzetet.

Ezt is ajánljuk a témában

Baranyi Krisztina is megszólalt

Ez egy nagyon súlyos ügy” – mondta Baranyi Krisztina a Katona József Színházban történtekről. „Egyelőre csak remélni tudom, hogy nem a takarítónő viszi majd el a balhét” – tette hozzá a IX. kerület polgármestere, hangsúlyozva, hogy a főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van.

Ha nem is éppen a takarítónő, de végül a színház egyik közösségszervezője vitte el a balhét

akit elbocsátottak a színháztól. 

A színház Facebook-posztjában utalt a történtekre. „A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért az események hatására a színházban átfogó vizsgálat indult és ennek eredményeképpen a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettük. Két munkatársunkat figyelmeztetésben részesítettünk, egy vezető beosztású dolgozónk pedig elhagyja a színházat” – fogalmaztak.

Ezt is ajánljuk a témában

Politikai felelősség

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az ügy kapcsán többek között arról beszélt, hogy

a politikai felelősség kérdése egyértelműen felvetődik”.

Mint fogalmazott: „az ügy morálisan elfogadhatatlan, az átlagembernél sokkal tehetősebb baloldali politikusoktól pedig arcátlan, hogy elvárják, hogy kedvezményes jegyeket igénybe véve nézhessenek meg színházi előadásokat”. Ifj. Lomnici, aki szerint ebből is látszik, „hogy ők nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak”. 

 Az Origo megkereste a színházat, mit gondolnak a sorozatos botrányokról, és hogy Máté Gábor érzi-e a belső feszültséget az intézményben, de egyelőre nem reagált a portál megkeresésére.

Nyitókép: Katona József Színház közösségi oldala

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. december 05. 17:44
Alig hihető, hogy most jöttek rá; komcsifészekben dolgoznak. Inkább mentik a menthetőt. Ami persze menthetetlen.
westend
2023. december 05. 17:34
Máté elvtárs, az utolsó majd kapcsolja le a villanyt.
google-2
2023. december 05. 17:30
Pártszínház lett a DKatona. Ez van.
Tommaso
2023. december 05. 17:28
Mich99: "Orbán és a FIDESZ moslékká tesz mindent, amihez hozzáér"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!