Magyar emberből nem főzünk szappant

2014. november 02. 17:44

Kerényi Imre szokott sok érdekeset mondani, csak nem írja meg az újság. Hogy Imre valójában mit mondott, azt az ott lévőktől suttyomban kell megtudni.

2014. november 02. 17:44
Szerbhorváth György

„Van az a duma – különösen jól hangzik ez tehetségtelen költők szájából –, hogy engem nem érdekel a politika, mert az olyan izé (meg se tudja magyarázni, az izé az miért olyan izé). Pedig elég egyszerű dolog, elmagyarázom, főleg annak, aki adózik: beadjuk a közösbe a pénzt, a megválasztott képviselőink (által megválasztott funkcionáriusok) eldöntik, mire mennyi menjen – a saját zsebükbe, útra, oktatásra, orvosokra, segélyre és szélessávra. Az internetadó-ellenes tüntetés is azért lett, mert nem akarunk a közösbe dobni még pluszba, hogy mások zsebébe menjen, például a rendőröknek, akik majd szétverik az újabb tüntetéseket, miközben csökken a szabadságunk. (...)

Gondolták volna, hogy mondjuk Kerényi Imre – aki mindenféle rémes kultúrszar kormánybiztosa – ámokfutása sem történhetne meg adóforintjaink nélkül? Emlékeznek? Ő mondta azt, hogy a buzilobbit ki kell űzni a színházból. De szokott ő sok más érdekeset is mondani, csak nem írja meg az újság. Mert akiknek meg kéne, nem meri, meg hát úgyse közölnék le.”

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2014. december 07. 16:11
Biztos így hangzott el szó szerint...amúgy is szeretem a szövegkörnyezetükből kiragadott mondatokat, mert olyan jókat lehet rajtuk rágódni...meg cikkeket is lehet róluk írni... :)
luga
2014. december 07. 16:11
"Úgy mesélik.." Miért locsogsz olyasmiről, amit csak úgy meséltek?
paraklétosz
2014. december 07. 16:10
Ez ébren is két macska: egyik szerb másik horvát, így aztán kint is bent is fognak egeret.
Zsusztina
2014. december 07. 16:10
Én ebből a cikkből csak egy dolgot tudtam kihámozni, de az nagyon egyértelmű, és megcáfolhatatlan tény: a manus nem rajong Kerényiért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!