Itt vannak a kínai elnöki látogatás kulisszatitkai

2024. május 07. 14:33

Lesz Rolls-Royce, útlezárás és gigászi delegáció is.

2024. május 07. 14:33
FRANCE - CHINA - POLITICS - DIPLOMACY

Nyitókép: Eric Beracassat / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Számos kulisszatitkot elárult a holnap érkező Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi útjáról a Világgazdaság.

A sajtóhírek szerint 400 fő körül alakuló létszámú kínai delegációban minden valószínűség szerint helyet foglal majd többek között Vang Ji külügyminiszter, Lan Fo-an pénzügyminiszter, Vang Ven-tao kereskedelmi miniszter, Dzsen San-csie, a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság elnöke, valamint Ju Csian-hua, a Vámügyi Főigazgatóság főigazgatója is – értesült a lap.

Emellett számíthatunk a kínai first lady, Peng Li-jüan jelenltére is, akinek már Hszi európai útjának franciaországi állomásán is volt hivatalos programja.

A rendőrség ma délelőtt nyilvánosságra hozta a kínai elnök látogatása miatti forgalomkorlátozásokat és lezárásokat. Egészen pénteken 20 óráig tilos lesz majd megállni a budapesti I., IX., XI., XIX., XX. és XXIII. kerületek egyes részein. Szerdán este, valamint pénteken este a Liszt Ferenc repülőtértől a budai várban található Hess András térig vezető útvonal mentén kell majd forgalomkorlátozásra számítani – azaz Hszi minden valószínűség szerint a várbeli Hiltonban száll majd meg –, pénteken késő délelőtt és kora délután pedig a Hess András tér és a Dombóvári út között, ahol a Mol-torony található.

Emellett kiszivárogtak részletek azzal is, hogy mivel furikázik majd Hszi Budapesten:

a „kínai Rolls-Royce-szal”, a Hongcsi N701-gyel, amely egy több mint hatméteres, háromtonnás limuzin.

Márkája, a Hongcsi kínaiul „vörös zászlót” jelent, ehhez illeszkedik a márka emblémája is. Az exkluzív modellből mindössze 50 darabot terveztek, és masszív, rakétatámadás, valamint vegyifegyver-támadás kivédésére is képes páncélzattal is rendelkezik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­z­­­i n­­i­m­­­f­o­­­m­á­­n­i­á­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Zsolakomarom
2024. május 07. 19:29
"Lényegében titokban, a nyilvánosság tájékoztatásának mellőzésével került sor az AstraZeneca Covid-oltóanyagának a forgalomból való kivonására. A mai naptól, azaz május 7-től az AstraZeneca nem forgalmazhat úgynevezett Covid-vakcinát, az erről szóló engedélyt az Európai Bizottság visszavonta" ez is egy kulisszatitok, amit ork ban soha nem fog elarulni az oltott gombainak
Ez D-dúr és e-moll
2024. május 07. 16:52
"johannluipigus ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. május 07. 16:39 Ezek szerint külföldről ugatsz, nem itthonról a fideszes terror fészkéből, balfasz. Hát úgy könnyű." Ezzel most azt akarod mondani, hogy aki Magyarországon él, az nem ugathat szabadon? :-) Nem élek külföldön és valószínűleg akkor sem fogok, amikor szeretett vezéred és sleppje már rég a déltengereken fogja élvezni hazaárulásának bérét. Ha sem a kommunistáknak, sem a liberálbolsevikoknak nem sikerült befogniuk a pofámat, akkor miért pont ennyi év után, ilyen öregen fognám be, az eddigiek között a legnagyobb gazember kedvéért?
johannluipigus
2024. május 07. 16:41
@Ez D-dúr és e-moll "Nem én pitizek a kínai elnök lábánál. Egyébként valószínűleg előbb lesz a te pofádon szájkosár mint az enyémen, majd amikor nyomja az orrodat, jusson eszedbe, amit írtam. " Ezek szerint külföldről ugatsz, nem itthonról a fideszes terror fészkéből, balfasz. Hát úgy könnyű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!