Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Elszabadul a pokol

2024. május 16. 06:26

Érdemes megnézni, micsoda pokol szabadult el az X-en vagy a 444 kommentszekciójában. És ezekkel kell együtt élni. Ezek szembejönnek velünk az utcán, levegőt vesznek és megfogod utánuk a kilincset. És most boldogok.

2024. május 16. 06:26
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép: Photo by JOHN THYS / AFP

***

„Egy éve még »csak« embereket vertek félholtra. Ma pedig két lövéssel életveszélyesen megsebesítették a szlovák miniszterelnököt.

A »lejátszástechnikai felszínen« – Bogár Laci találó megfogalmazása – most majd mindenki elítéli a merényletet és krokodilkönnyeket fog hullajtani. De egy kezemen meg tudnám számolni, hányan gondolják komolyan, hányan vannak valóban megrendülve. S amit szintúgy nem fogunk megtudni sohasem: kik fognak majd a nyilvánosság kiglancolt szalonjai mögött, a félhomályban, rejtve minden tekintet elől összemosolyogni és összekacsintani. S teszik majd hozzá: »Már csak egy van«.

Abban a bizonyos »szociális médiában« már most kiöntött a szennyvíz. Olyan kommentek lepték el a Fico elleni merényletről szóló hírt, miszerint:

»Orbán a következő«

»Orbán legyen a következő légyszi«

»Orbán és Putyin a következő«

»Orbán és Vucic a következő«

És így tovább…

Ha ma beírod valahová, hogy eleged van a migrációból vagy az LMBTQ-ból, kitiltanak, de vannak már »demokratikus« országok, ahol a rendőr is kimegy érted. Mert a »közösségi alapelvek«, ugye.

Ha emberek kívánatos meggyilkolásáról írogatsz, hirtelen megszűnnek a közösségi alapelvek. Érdemes megnézni, micsoda pokol szabadult el az X-en vagy a 444 kommentszekciójában.

És ezekkel kell együtt élni. Ezek szembejönnek velünk az utcán, levegőt vesznek és megfogod utánuk a kilincset.

És most boldogok.

Ez az ő boldogságuk. S ez el is mond mindent ezekről a nem emberekről.

És akkor hadd jegyezem meg, újra, a gúnyos hiénaröhögésektől kísérve: soha, igen, soha még nem volt ennyire időszerű, fontos és szimbolikus a békemenet. Aki nem akarja, hogy világunkat végképp elöntse a csatorna szennye, a gyilkos »demokraták«, a kommentszekciók gyáva, sunyi, de lesből ölni kész jakobinusainak mocska, most eljön.

Most Robert Ficóért is megyünk. És ismét, és újra mi megyünk az igazi Európáért s benne hazánkért.

Robert Fico az életéért küzd. Meglőtték. Kétszer. Egyike volt az összesen két békepárti európai vezetőnek.

Nagyon figyeljünk. Nagyon vigyázzunk.

Két éve a háborút sem hittük.

Egy éve el sem tudtuk képzelni, hogy ezt a háborút kiterjeszteni akarják majd Nyugaton.

Két órával ezelőtt azt nem tudtuk elképzelni, hogy itt, Közép-Európában merényletet fognak elkövetni egy miniszterelnök ellen.

Nincs kedvem gondolni még valamit, amiről majd kiderül, rosszul gondoltam.

Vigyázzunk, figyeljünk és gondolkodjunk.

Mindannyiunk életéről, és a jövőnkről van szó.

Segítsen meg bennünket az Isten…”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­x­­i­­ ­­p­u­­n­­­c­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
destsai
2024. május 17. 09:50
"altercat1destsai 2024. május 17. 09:29 Bemutatkoztál, pökhendi..." cca. erről beszélek...szarházi! érdemi hozzáfűznivaló híján, minősítesz. gondolom elolvastad (betanultad) a bajeralkesz cikkét a magyarnemzett (sic!) nevű ...zsíroskenyér csomagoló papírban... ...és ti akartok tárgyilagos vitát, nézetütköztetést a mandin...menten ejakulálok...
altercat1
2024. május 17. 09:28
Sima kis hazaárulók az ide firkálgató moslékosok és a hasznos idióták. Ennyi... Hangyányi különbség a 2010 előtti és utáni országban: Minden mozdíthatót és ingatlant elkótyavetyéltek a bolsi-libsik, saját zsebüket tömve. A Fidesz helyrehozta a csődbe jutott gazdaságot, egy millió új munkahelyet teremtett, kedvezmények sora segíti a családokat. Stb. Ezt nem tudják a moslékosok megemészteni, ezért eszi őket a fene, mert az már lejött nekik, hogy ezzel a bal-lib bagázzsal nem nyerhetnek. Ezért kapaszkodnak a "megváltóba", hogy hátha... Ebből is pofára esés lesz.
destsai
2024. május 17. 08:07
Csakszólok kedves ekrü! Hüje vagy mint a seggem bal partja. Olvasd el az írásodat, s te magad is belátod, mekkora szarházi vagy a társaidaal együtt. Hogy a mandi jobboldali portál? ha nem mondod...hüjén halok meg...azért jöttem/tünk ide, hogy a magadfajták véleményét megismerve, kísérletet tegyünk megosztó, gyűlöletkeltő, kirekesztő, elferdült, nemzetrontó politikátok és kommunikációtok belátására. soha érdemi választ még nem kaptam a beírásaimra, csak okádást, buzizást, sorosbérencezést, orgoványi erdőbe való elásást, börtönben rohadást, (lásd az első ill. a többi kommentek tartalmát) ...pusztán azért mert nem szívlelem a tolvaj pökhendi felcsúti disznót és bandáját. ...hogy nem sül le a pofátokról a szőr...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!