Ungár Péter levélben kéri Donáth Annát: magyarázza el, miért a semmittevés jellemezte a budapesti városvezetést az elmúlt öt évben

2024. április 21. 19:21

„Szerintem fontos, hogy tisztán lássunk ezekben a kérdésekben, mielőtt újabb öt évre felhatalmazást adunk valakinek” – vélekedik az LMP politikusa.

2024. április 21. 19:21
null

Nyitókép: AFP / Isza Ferenc

Nyílt levelet intézett Ungár Péter Donáth Annának, amelyben először is gratulált a momentumos politikusnak, hogy megválasztották fővárosi listavezetővé. Majd rátért a lényegre, és pár kérdést intézett Donáthnak, amelyeket azzal vezetett fel, hogy „te is emlékszel, még 2019-ben, azzal kampányolt a mindkettőnk pártja által támogatott Karácsony Gergely, hogy a hármas metró felújításáért felelős emberek börtönbe fognak menni, a metró légkondicionálást pedig meg fogják oldani. Tette mindezt nagyon helyesen, mert az egész ügy bűzlik a korrupciótól, a te pártod által is nagyon hangsúlyosan elítélt orosz befolyástól, a pártpolitikai összejátszástól, miközben a budapestiek százezrei kénytelenek napi szinten elavult, nyáron továbbra is ingyen szaunaként funkcionáló szerelvényekkel utazni

Karácsony Gergely sajnos ezúttal is csalódást okozott: légkondicionáló továbbra sincs, börtönbe senki nem ment, sőt a BKV vezetője ugyanaz a Bolla Tibor, akinek az aláírása szerepel az orosz kocsikról szóló szerződésen, sőt nemrég kapott fizetésemelést”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kivonják a felújított orosz metrószerelvényeket

Valamennyi felújított orosz metrószerelvényt kivonják a forgalomból a közlekedési hatóság utasítására – írja az Index, az értesülést a BKV vezérigazgatója megerősítette. A BKV Budapestre rendelte az orosz mérnököket, hogy oldják meg a metrókocsik problémáit.

Ungár nehezményezi az elmúlt ciklusban felállt, a momentumos Havasi Gábor által vezetett vizsgálóbizottság tevékenységét is. Mint írja, ez a testület olyan megállapításokra jutott, minthogy „amennyiben a metrókocsik felújítását hibás döntésnek minősítjük, akkor e hibáért a főpolgármester és a BKV vezetése a felelős”. Ungár szerint „a jelentés felmenti Tarlós Istvánt, amikor úgy fogalmaz, hogy »csak a mai ismereteink fényében lehet egyértelműen hibásnak minősíteni« azt, hogy a felújítás mellett döntöttek. 2013-ban az olcsóbb megoldás mellett tette le a voksát a főváros, akkor pedig még nem tudhatták, hogy milyen állapotban és milyen metrókocsikat fog leszállítani a Metrowagonmash.” Miközben Havasi Gábor korábban arról beszélt, hogy a jelentés egyértelműen feltárja majd, hogy milyen orosz lobbiérdekek álltak a felújítás mögött, erről egy szó sem került be végül”.

Ungár ezért négy kérdést intézett Donáthoz:

  1. Mennyire tartod vállalhatónak a bizottság jelentését?
  2. Mennyire értesz egyet azzal, hogy csak utólag látszik, hogy hibás döntés volt légkondicionáló nélküli orosz kocsikat vásárolni?
  3. Mennyire tartod elfogadhatónak, hogy Bolla Tibor azóta is pozícióban lehet?
  4. Mennyire értesz egyet azzal az általunk megfogalmazott elvárással, hogy a közbeszerzés teljes dokumentációját hozza nyilvánosságra a BKV, mert talán a leginkább korrupciógyanús elem az egész ügyben az olcsóbb ajánlatot adó, nem orosz cég mondvacsinált okokkal való kizárása?

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­­­á­n­­­y­­o­­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­a­k­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. április 22. 13:10
Bagoly mondja verébnek…
II.baljoska61
2024. április 22. 11:08
Kancsi Marcsi köcsög kisfia...
konfucius
2024. április 22. 07:53 Szerkesztve
Ha Ungár Péter logója hiányzik karácsony mögül, mert elégedetlen vele és semmittevőnek értékeli (igaza van, karácsony naplopó), akkor mit keres az Ungár logója az óbudai dékás faszfej mögött? És mit keres a többi moslékos polgármesterjelölt mögött az lmp logója? Hol húzódik Ungár számára a határ, mi alapján dől el neki, hogy melyik moslékost támogatja, és melyiket nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!