Kuleba attól tart, hogy „Oroszország letörli Ukrajnát a térképről”, ezért Patriot rakétarendszereket kér

2024. április 04. 13:46

A NATO főtitkára szerint „Ukrajna támogatása befektetés a közös biztonságba”.

2024. április 04. 13:46

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Ukrajnának Patriot légvédelmi rendszerekre van szüksége Oroszország szisztematikus támadásainak elhárítására – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben, a tagországok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozása keretében tartott NATO-Ukrajna Tanács ülését megelőzően.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közös köszöntőjében Kuleba hangsúlyozta: légvédelmi rendszerekere azért van szükség, hogy Kijev hatékonyan tudjon ellenállni Oroszország azon törekvésének, hogy Ukrajnát letörölje a térképről.

„Az ukrán gazdaságnak, 

az ukrán emberek életének és a városoknak a biztonsága a légvédelmi rendszerek rendelkezésre állásától függ”

 – fogalmazott.

Ukrajna azért kér Patriot rendszereket, mert ez az egyetlen légvédelmi rendszer, amely képes semlegesíteni az orosz ballisztikus rakétákat – emelte ki.

 Leszállításuk és rendszerbe állításuk csak a szövetségeseken múlik 

– tette hozzá az ukrán külügyminiszter.

Ezt is ajánljuk a témában

NATO-főtitkár: Ukrajna támogatása befektetés a közös biztonságba

Stoltenberg beszédében hangsúlyozta: Ukrajna támogatása nem jótékonyság, Ukrajna támogatása befektetés a közös biztonságba. Az orosz agresszió elleni fellépés Ukrajnában egyaránt fontos az ország és az egész világ számára – jelentette ki.

Elmondta, 

Ukrajna katonai támogatásának 99 százaléka a NATO-szövetségesektől származik, 

de – mint kiemelte – még határozottabb fellépésre van szükség. A NATO-Ukrajna Tanács ülésén a tagországok külügyminiszterei az ukrán külügyminiszterrel közösen áttekintik annak lehetőségét, hogy a szövetség miként tudna „kiszámítható" és "hosszú távú” segítséget nyújtani Kijevnek – tette hozzá a NATO-főtitkár.

(MTI)

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­l­­­á­n­­­y­­­o­k­­­ ­­­v­­­á­­­r­n­­a­­k­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Ehetős Odó
2024. április 05. 14:50
Én inkább attól félek, hogy Oroszország nem törli le Ukrajnát a térképről.
Vladiszláb
2024. április 05. 11:22
A náci ukrajna támogatása befektetés a díp sztét tovabbi hegemón terjeszkedésébe és a föld javainak teljes birtokba vételêbe.
mai nap
2024. április 04. 23:42
Sok hozzászólást elolvastam, többségük kel egyetértettem teljesen vagy részben. Arról azonban senki nem beszél, hogy ha sikerül Ikrajnát “leradírozni, mit kezdünk majd a töméntelen menekülttel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!