Tusk üzent Orbánnak és Trumpnak a találkozójuk előtt

2024. március 08. 08:44

A lengyel miniszterelnök nagyon nem szeretné, ha a magyar kormányfő és a volt amerikai elnök dönthetne a békéről Európában.

2024. március 08. 08:44

Nyitókép: AFP/Dominika Zarzycka

***

Ukrajna sorsát vagy az esetleges békét nem hagynám ennek a két politikusnak a kezében – jelentette ki Donald Tusk, amikor Orbán Viktor és Donald Trump pénteki találkozójáról kérdezték.

A Rzeczpospolita tudósítása alapján a lengyel miniszterelnök azt mondta,

mindannyian békét akarunk, de nem hiszem, hogy bárki tisztességesen beleegyezne a békébe Vlagyimir Putyin és Moszkva feltételei szerint.

Tusk – aki egy nappal korábban még arról beszélt, hogy a béke ideje lejárt Európában – hozzátette, nagyon szeretné, ha nem Orbán és Trump találkozója döntené el a jövőben Ukrajna sorsát, mert „mind tudják", mi a hozzáállásuk az orosz-ukrán háborúhoz.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 09. 12:06
Teljesen igaza van.
Poldi bácsi
2024. március 09. 04:18
Hát ez eléggé, ilyen hahó én is itt vagyok típusú beszólás!
zolenisch1
2024. március 08. 22:40
Ez a Tuskó nevü libernyák szarházi , a lengyel nép szégyene. A sok sikertelenségébe ami ezután következik számára mint kormányfő ,fog egyszer beledögleni !
tferenc-2
2024. március 08. 22:08
A NÁCI papája miatt nagy a nosztalgia, hát ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!