Nem kertel a román miniszter, egyetért az elnökével, Nicolae Ceaușescuval

2024. március 15. 22:57

Florin Barbu szerint „a mi elnökünk, Nicolae Ceaușescu úr nem hiába mondta, hogy a nád Románia zöld aranya”.

2024. március 15. 22:57
null

Nyitókép: Nicolae Ceausescu néhai román kommunista diktátornak egy folyosó falán függő portréja a Ceausescu család múzeumként működő egykori bukaresti otthonában, a Primaverii-palotában (Tavasz-palota) 2017. március 23-án.(MTI/EPA/Robert Ghement)
 

A Duna-deltai nádbiznisz körül vizsgálódik az Európai Ügyészség és a mezőgazdasági minisztérium, ezen ügy kapcsán kérdezte a sajtó a szaktárca vezetőjét, Florin Barbut – számol be a Főtér. A miniszter azt mondta, „Nem akarok túlzásba esni, de a mi elnökünk, Nicolae Ceaușescu úr nem hiába mondta, hogy a nád Románia zöld aranya.”

Erre a riporter felkapta a fejét, mire Barbu mester ráerősített: 

„Igen, uram… a mi elnökünk világosan megmondta, ez Románia zöld aranya. 

Nem hiszem, hogy mondta volna, ha nem lenne igaz. Én is úgy gondolom, hogy igaz, és egyetértek vele.”

A kijelentés szerda este hangzott el, és csütörtökön máris kitört a botrány. A PNL a mezőgazdasági miniszter azonnali lemondását követeli.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. március 16. 09:46
Ejnye, hogy lehet ilyet mondani?? Hiszen elvtárs volt, nem holmi úr…!
atti64
2024. március 16. 06:38
GYURCSÁNY ELVTÁRSÉK IS IGY VÉGEZHETNÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!! GOLYO A FEJBE!!!!!!!!!!!!! NAGYON SOK KOMUNISTA CSÖKEVÉNY SZIVJA ELÖLÜNK A FRISS LEVEGÖT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. március 16. 02:09 Szerkesztve
"„a mi elnökünk, Nicolae Ceaușescu úr" Nos, ceausescu sok minden volt, gyakorló elmebeteg, cipészsegéd, a securitate tábornoka,tömeggyilkos... de hogy "úr" lett volna,na ezzel nemigen vádolták. Eddig.
szabadabb
2024. március 15. 23:53
Aztán lelőtték mint egy kutyát! Többek között az aranyköpései miatt! lol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!